Ha a tortát vajkrémmel díszítem, akkor a töltelék lehet ettől függetlenül főzött krémes, vagy az úgy fura lenne?
A testvérem születésnapjára szeretnék egy csupa csoki tortát sütni, melynek a díszítése számomra bonyolult. Én eddig csak ritkán sütöttem tortát, azt is vajkrémeset, DE a tesóm nem szereti ha "túlontúl vajas", így gondoltam főzött krémmel tölteném meg.
Egy (elvileg) hozzáértő viszont azt mondta, hogy ha a külsejét olyanra akarom megcsinálni, mint a képen lentebb, akkor mindenképpen vajkrémmel kell csinálnom azt, másból így nem lehet megcsinálni. De a fenti kérdésre, azaz hogy a vajkrémes külső ellenére lehet-e főzött krémes töltelékkel megtölteni a piskótákat, már nem válaszolt, nem igazán értette, hogy mi a kérdésem, arról magyarázott, hogy van a vajkrém, meg a főzött krém, és csokoládé ganache-t tegyek hozzá, mert attól lesz nagyon csokis íze.
Ilyen tortát szeretnék csinálni a tesómnak:
Előre köszönöm a válaszokat!
Vajkrémmel?? Nem is hallottam még ezt az opciót..
Milyen íze lesz tőle??
Szerintem ezen a tortán ezek a "szőrök" inkább hasonlítanak főzött krémhez mint vajkrémhez de lehet, hogy rosszul látom.
Nem vagyok szakértő de pár tortát sütöttem már.
Én sem szeretem a vajkrémeket( tehát vaj, cukor,kakaópor keveréket),de a főzött krémbe mégis teszek szobahőmérsékletű vajat amitől keményebb a krém.Könnyebb vele dolgozni és nem csúszik szét a torta,de mégsem tömény vaj a krém.
Ha az ilyen krémet hűtőbe teszed, szerintem zsákból ki lehetne nyomkodni vele ezeket a "szőröket".
Természetesen mehet vajkrémes külsővel és főzöttkrémes belsővel. Mi csináltunk párizsikrém-főzöttkrém belsejű tortát, csak azt fondant külsővel.
Esetleg piskóta-főzöttkrém-piskóta párizsikrém-piskóta és vajkrémes külső.
uh.. nyamm.
egy cukrász :)
Persze hogy lehet.en is ugy szoktam mert jobb a tartása.
Viszont ehhez a tortához le van irva a technika is hogy hogy csinálták?
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, most megnyugtattatok! :)
Nekem a párizsi krémre/ganache-ra azt mondta ez a "hozzáértő" hogy a vajkrémbe/főzött krémbe keverjem bele, mert akkor lesz nagyon intenzív a csokis íz...
Ezer örömmel venném egyébként akár a további tanácsokat, akár konkrét receptet, mert ilyen csupa csoki tortát kellene sütnöm, ahhoz pedig nincs igazán jó receptem, szóval random választanék egyet a netről, ami szimpatikusnak tűnik...
Kicsit el vagyok veszve a torták világában per pillanat, meg "tökéletesre" is szeretném a tesómnak, nagy Harry Potter fan (már aki felismerte a filmből a könyvet).
Egyébként nem konkrét technikát találtam, hanem youtube-videót, de csak a külsejére, tehát a fő kérdésem a videóval is megválaszolatlan maradt.
Pl: https://www.youtube.com/watch?v=5aleoF134Og&t=211s - itt csak a krémmel dolgozik.
Itt viszont már modellező csokit is használ: https://www.youtube.com/watch?v=6wxsahDg3Fo&t=296s - bár ez túl macerásnak tűnik számomra.
Egy fontos kérdésem lenne..
Van hozzá eszközöd hogy meg tudd csinálni a külsejét? Mert anélkül nem fog úgy sikerülni ahogy a képen látod
Igen van.
Nem is tudom, hogy hogy merül fel ez kérdésként..
Hát azért mert a kérdésesből itélve nem vagy elég tapasztalt. ezt nem sima csillagcsővel csinálja,hanem olyannal amit általában elég ritkán kell..
Meg hát te magad is irod hogy ez számodra bonyolult.pedig nem az..csak eszköz kérdése..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!