Egy rántott sajt vagy pl hortobágyi palacsinta miért pukkad ki mindig sütés közben? Nálatok is?
Nagyon régen ezeket csak kivettem a fagyasztóból, és beledobtam a forró olajba.
Itt még meg is értettem, hogy miért szakadtak ki.
De ez ugye nem egy jó megoldás, mert belül fagyos marad, ha meg tovább várok vele, akkor kívül megég.
Ezért már évek óta vagy kiveszem jóval hamarabb, vagy ha nincs erre lehetőség, akkor mikróban kiolvasztom.
És nem is várom meg, hogy forró legyen az olaj, hanem hamarabb beleteszem, hogy fokozatosan melegedjen fel.
Na, azt elértem, hogy nem fagyos a közepe.
De ugyanúgy kiszakadnak.
Megfordítani nem is merem.
Pedig nem a gagyikat veszem meg.
Van erre vmi trükk?
Én sütőbe szoktam tenni alufóliára.
Zsiradékot nem adok hozzá.
Nem pukkad ki.
Ezeket veszem, nem én csinálom. :)
Sütőben mennyi idő? Nem száraz?
Rá van írva a zacskóra az idő, általában 20-25 perc. Nem száraz, de ha az volna, vízzel meg lehet locsolni vagy a tetejére egy darabka vajat tenni. Különben a fagyasztás miatt eleve van benne víz.:) Így éppen az telik időbe, amíg az elpárolog belőle.
Vagy bele lehet csomagolni az alufóliába (lazán, hogy azért a tetején nyitva legyen), és akkor bennmarad a pára, nem tud kiszáradni.
Én is mint a 6-os.
Ha hagyod rendesen kiengedni, akkor nem lesz fagyos a közepe és egy pár perces forró olajos sütés, hogy szép színű legyen a panír, elég neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!