Hogy kell töltött káposztát csinálni?
Ha járkálsz piacon (nagyon ritkán a multiknál is) lehet kapni lapos káposztát.
Az igazi töltött káposzta ebből készül és a profi savanyítók is ezt savanyítják.
Ez nem az a kemény gömb, szoros, vastag, törős levelekkel, ujjnyi erekkel, hanem laza szerkezetű, vékony erű és vékony selymes levelű, nagyon finom káposzta. Gyakorlatilag nyersen is szépen leszedhetők a levelei, de ha 2-3 percre előfőzöd, akkor olyan könnyen csomagolható, mintha egy papírzsepibe
csomagolnál.
Ha ilyet találsz, nyomkodd meg a fejet, mert csak a laza fejek az igaziak! Ennyi a titok!
Így néz ki:
Ha a csomagolás nehézségeit az erre a célra alkalmas káposztával leküzdöd, akkor a többi már gyerekjáték!
Sok sikert!
(egy szabolcsi)
A savanyú káposzta leveleit kiterítjük magunk elé. Ha vastagok lennének az erei, kicsit megcsapkodjuk húsklopfolóval. Beleteszünk egy adag tölteléket, behajtjuk a két oldalát, majd szorosan feltekerjük, hogy ki ne essen a töltelék a levélből.
#12
Nehogy vegyetek ilyet, mert egy rakás szar! Használhatatlan!
Én hülye, vettem, amikor ez a szemét cég még több mint 10ezerért adta ugyanezt, az Ebay-en nagyjából 1500Ft-ért, de még annyit sem ér. Egy fillért nem ér!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!