Hogyan kel csinálni a töltött káposztát? Nagyából tudom de az enyém nem az igazi.
Gondolom a rizses húsgombóc részét ismered. de röviden ,-ahogy én csinálom- félig főtt rizs, darálthús , kis reszelt hagyma, tojás, só, bors, kis pirospaprika. ha levélbe töltöm, akkor a főértől megszabadított sav.káposztalevélbe teszek egy adagot, feltekerem, mint a palacsintát, a két végét bedugom. a maradékból gombócokat formázok.
egy jókora lábasban zsíron megdinsztelek egy közepes fej hagymát. teszek rá pirospaprikát, és ráteszem a kicsit összevagdalt jóízű szálas savanyúkáposztát. felengedem annyi vízzel, amennyi ellepi és kezdem főzni, hogy egy kicsit összeessen. ha ez megtörtént, belehelyezem a töltöttkáposztákat és a gombócokat is. az egész legyen lé alatt. a káposzta esetleges levét én mindig megtartom, és, ha felengedni szükséges, és a savanyúsága is elbírja ezzel pótolom a levet.
ha van és még elfér a lábasban, teszek bele egy kis füstölt tarját, vagy valami más füstölthús darabot.
ha minden puha, akkor lisztes habarással besűrítem.
Nálunk tejföl csak az asztalon várja, hogy ki-ki ízlése szerint tegyen a tányérjába.
Én így csinálom, mi így szeretjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!