Írnátok, olyan kipróbált és bevált pizzatészta recepteket, amik hagyományos régi gáztűzhely sütőjében is jól megsül és finom lesz?
Tudom, hogy nem recept, de azért leírom. :)
Én szinte minden neten fellelhető receptet kipróbáltam és egyik se jött be. Mostanában lehet kapni a nagyobb üzletekben előkészített, nyújtott pizzatésztát. A hűtőpultban szokott lenni a sajtok környékén, a leveles tészta mellett.
Amióta rátaláltam én nem kísérletezek tovább. Ropogós, de belül puha és nem is maszatolódik össze a fél konyha. :)
Én olajos tésztát szoktam csinálni,mindenki imádja:)
Az élesztőt kevés langyos, lisztes vízbe morzsoljuk és megkelesztjük. Ha megkelt a kovász, az átszitált liszthez hozzákeverjük, utána hozzáadjuk az olajat is.Majd annyi vizet keverünk hozzá, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk.Ezután a felületét olajjal megkenjük, letakarva 30-40 percig kelesztjük.
Ha megkelt, a tésztát kinyújtjuk.Előmelegített sütőben kb. 8 percig elősütjük.
Kivéve a sütőből a pizzát, ismét megkenjük olajjal, ráöntjük az előre elkészített pizza szószt. A sütőbe visszatéve 4 percig sütjük még.
Ez után rátesszük az előkészített rávalókat és 3-4 perc alatt készre sütjük.
2 személyre: 1,5dl víz, 30dkg liszt, 1/3 élesztő, 1 kávéskanál só, 2 kávéskanál cukor, egy kevés (evőkanálnyi) olaj.
Összegyúrod (amíg nem tapad a kezedre, majd meleg helyen keleszted 1/2-1 órát. kinyúlytod, szószt kensz rá, felrakod a feltéteket, sajt a tetejére, 200 fokos sütőben kell neki kb 15 perc. de úgyis látni fogod, mikor lesz jó... :D
na, ha nyomsz egy hasznos választ, akkor elárulom a kedvenc pizzaszósz receptemet is. Érdeekel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!