Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valami jó pizzatészta ami finom?

Valami jó pizzatészta ami finom?

Figyelt kérdés
2011. márc. 8. 18:10
 1/4 anonim ***** válasza:

Fél kiló liszt, fokhagyma (granulátummal egyszerűbb) ízlés szerinti só (én olyan 3-4 kisebb csipettel szoktam), egy negyed maroknyinál kicsit kevesebb cukor, fél élesztő, bors, kapor, olaj, és víz, amennyivel tésztává dolgozható, és nem ragad a kézhez.


Majd hagyod meleg helyen kelni fél órát, kinyújtod, és isteni finom :)


De ha nagyon jó szósz akarsz rá, akkor vegyél sűrített paradicsomot, adj hozzá annyi vizet, hogy a kenőcsösnél hígabb legyen, majd (ha egyszerűen akarod intézni) akkor szórj hozzá Kotányis pizza fűszerkeveréket. Főzd össze, amíg olyan jó kenhető állagú lesz (ezért kell hozzá kicsivel több víz). Kicsit sózd meg, majd kend a pizzára. Isteni :)

2011. márc. 8. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

ami nálunk most nagy sláger. könnyű és finom:))

-40 deka liszt

-1 teáskanál só

-1 deci cukrostejben /egy csapott ek. cukor/ fölfuttatott fél csomag élesztő.

ha az élesztő fölfutott, hozzáadjuk a liszthez, adunk még hozzá kb 3 ek. olajat és annyi langyos vizet, hogy jól gyúrható, nyújtható tészta legyen. az edény falától elválik, érezni fogod, hogy jó.

keleszteni fél órát.

ez egy nagy gáztepsihez, vagy két küzepes tepsihez elég.

a tepsit vékonyan kiolajozzuk és a kinyújtott tésztát belenyomkodjuk.

még sütés előtt tesszük rá a feltétet.

nekünk bevált: pizzakrém egy kis kecsappal szelidítve.

a tésztát megkenjük, aztén mehet rá a tetszés szerinti cucc.kolbász, sonka, gomba,tonhal, kukorica, szóval akármi. egy kis pizzafűszerkeverékkel megszórjuk, majd egy reszelt sajttal zárjuk.

forró sütőbe tesszük és 20 percig nem nyitjuk ki. 20 perc után meg lehet nézni, lehet, hogy kell még pár perc.

isteni finom, könnyű.

üdv.

2011. márc. 8. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

xDD. ez majdnem egyforma, tényleg nagyon finom, de vigyázat, majd jön az "űberf@sza" pizzaszakács és

porig aláz bennünket.

bármelyiket próbáldod is ki, csak jól jársz:))

2011. márc. 8. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 bumbi02 ***** válasza:
én ugy szoktam hogy 60dkg liszthez,1deci olaj 3 deci víz 5 dkg élesztő egy csapott teáskanál só. felfuttatom az élesztőt a langyos vizben, aztán mehet a dagasztás. utána kelesztem 1 órát, aztán sütöm 220-250 fokon, vastagságtól függ hogy meddig:)
2011. márc. 8. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!