Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bonbon készítés, mi lehet a baj?

Bonbon készítés, mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

Már többszöri alkalommal próbálok bonbont csinálni, viszont meglehetősen nehézkesen megy az ügy. Vettem egy polikarbonát formát nem túl olcsón cukrász boltban, vettem hozzá hőmérőt is. Utána néztem a módjának, hogy temperálni kell a csokit,meg is csináltam odafigyeltem mindenre, de egyszerűen nem hajlandó kijönni a formából a csoki, teljesen tanácstalan vagyok. Az jutott még eszembe, hogy esetleg a csoki minőséggel van a baj. Lidl-ös fin carre-s étcsokit használtam hozzá,de nem merek drágábbat venni, mert ha az is beleragad azt már nem esne jól kidobni... Van valakinek tippje, mit csinálhatnék, aki ért is hozzá?

Köszönöm!


2018. dec. 17. 17:02
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha leírod lépésről lépésre, hogy mit hogyan csináltál, könnyebben rájövünk, hol a hiba.
2018. dec. 17. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Temperáltam a csokit, felhevítettem gőz felett 55 fokra onnan lehűtöttem 28 fokra(rányitottam az ablakot és folyamatosan kevertem) aztán megint felmelegítettem 34 fokig, ott ráöntöttem a formára leütögettem, hogy ne legyen buborékos aztán fejjel lefelé fordított és rátettem két pohárra. Elég sűrű volt a csoki, úgyhogy ütögettem a forma alját, hogy kifolyjon belőle a felesleges csoki, mikor úgy láttam, hogy már kijött a felesleg betettem a hűtőbe, de ez olyan 5 perccel azután volt, hogy a csokit beletettem a formába, elég lassan jött ki a felesleg. Végül ma ránéztem reggel és az egyik az végül kijött a formából, de az összes többi beleragadt sajnos.
2018. dec. 18. 10:23
 3/4 anonim ***** válasza:

A csokoládét 40-46°C-ra olvasszuk fel (maghőmérővel ellenőrizzük), nem szabad túlmelegíteni sem.

Visszahutesnel az ideális munkahőmérséklet étcsokoládénál 31-32 fok, míg tej- és fehér csokoládénál 29-30 fok.

Lehet a nem megfelelő hőmérséklet a baj

2018. dec. 18. 19:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Ajjaj, nagyon-nagyon túlmelegíted a csokit, utána már hiába hűtöd vissza, nem lesz jó, nem fog megkeményedni. Olvasd el ezt, házi körülmények között a beoltásos módszer a legpraktikusabb, így garantáltan sikerülni fog: [link]
2018. dec. 18. 19:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!