Mit készíthetnék rántani való sajtból?
Gyakorlatilag lereszelve pizza feltétnek is jó.
Talán sajtmártásnak, vagy levesnek is, mert eléggé intenzív íze van.
Pogácsának, sajtos rúdnak is használhatod.
Sajttal töltött rizsgolyó
HOZZÁVALÓK
1 ek olaj
1 bögre rizs
só
liszt
2 db tojás
zsemlemorzsa
20 dkg gorgonzola (vagy más sajt)
ELKÉSZÍTÉS
A sajtot 2x2 cm-es kockára vágjuk.
Egy edénybe öntjük az olajat. A rizst kicsit megpirítjuk rajta, majd megsózzuk, és kétszeres mennyiségű vízben megpároljuk. Levesszük a tűzről, és 10 percre lefedjük. A megfőtt rizst ezután egy tálba szedjük, és langyosra hűtjük.
3 edényben elkőkészítjük a panírozás kellékeit: a lisztet, a felvert tojást és a zsemlemorzsát.
A rizsből akkora adagot szedünk ki, mint egy nagyobb mandarin. A közepébe nyomunk egy kocka sajtot, majd golyóvá gyúrjuk, és bepanírozzuk a szokásos módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa). Elkészítjük az összes golyót, majd nem túl forró olajban kisütjük mindet.
Sajttal töltött fasírt baconba csavarva
Hozzávalók:
50 dkg darált sertéshús /comb vagy lapocka/
2-3 szikkadt zsemle vagy két szelet szikkadt kenyér
2 dl tej
½ fej vöröshagyma
6-8 gerezd fokhagyma /lehet kevesebb is ha, valaki nem szereti annyira fokhagymásan/
1 db tojás
1 cs apróra vágott petrezselyem
só, őrölt bors, pirospaprika ízlés szerint
20 dkg sajt
Elkészítése:
A hagymákat apróra vágtam. A zsemléket tejbe áztattam, kinyomkodtam.
A darált húst összedolgoztam az apróra vágott hagymákkal, tojással, kinyomkodott zsemlékkel, petrezselyemmel. Ízesítettem sóval, borssal, pirospaprikával.
A kész masszából kis rudakat formáztam, mindegyik közepébe egy vékony hasábra vágott sajtot nyomkodtam.
A rudacskákat bacomba tekertem és kiolajozott tepsibe tettem. Előmelegített sütőben /40-50 perc/ megsütöttem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!