Honnan lehet tudni, hogy mennyi vizet vesz fel a liszt?
Figyelt kérdés
Úgy értem, mi utal rá? Egy pék miből tudja meghatározni a gyúrás közben, hogy vesz-e még fel vizet a liszt vagy sem? Honnan lehet azt tudni, hogy ha túl sok vizet adunk a liszthez, akkor azt már nem veszi fel?2018. okt. 29. 00:24
1/2 anonim válasza:
Ránézésre, az állagából lehet tudni. De amikor dagaszt azt érezni lehet.
2/2 anonim válasza:
Ha még kell bele folyadék, akkor nem áll össze tésztává, nem lehet gyúrni, dagasztani, mert morzsálódik.
Ha meg túl sok vizet adtak hozzá, akkor ragacsos, folyós, szintén nem formázható.
A pékek - meg gyakorlottabb magánemberek is - egyszerüen érzik a megfelelö állagot, szóval ez föként tapasztalat kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!