Honnan lehet tudni, hogy a barna liszt, barna cukor, barna kenyér valóban igazi barna vagy csak festett? Van valami árulkodó jel, vagy mindenki maga dönti el, hogy amit vesz az jó-e vagy sem?
Szia! Az igazi barna kenyér tömör,laposabb,mint fehér társai,(ronda,de finom).Esetleg,ha van rá módod (például önkiszolgáló boltban) meg is szagolhatod,nincs-e véletlenül malátás vagy kakaóporos illata.Sajnos sok helyen ezekkel színezik a kenyeret.És fel lehet ismerni,mivel jellegzetes illatuk van,és ezek a termékek szebbek,domborúbbak,nem olyan tömörek.
Sajnos a barna cukorról nem tudok sokat,nem igen használtam.
Maszatka
Válasz:
LISZT - rá van írva hogy teljes őrlésű liszt (ez lehet tönköly liszt, búzaliszt, rozsliszt pl.) - bioboltokban lehet az ilyesmit fellelni
KENYÉR - ismertetőjegye hogy TÖMÖR és sokkal kisebb mint a társai, az íze is jellegzetes. Míg a malátával festett kenyér bár barna, habkönnyű.
CUKOR - barna a színe, bár gyakorlatilag nem sokban különbözik a finomított cukortól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!