Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért egészségesebb a barna...

Miért egészségesebb a barna kenyér mint a fehér kenyér?

Figyelt kérdés
2009. júl. 10. 17:38
 1/3 anonim ***** válasza:
81%
Ezt újabban állítják.,mert sok benne a rostanyag. Én nem szeretem a barna kenyeret,ritkán a rozskenyeret eszem meg.Korpás kenyeret soha.A rostszükségletünket gyümölcsökből.zöldségekből fedezzük.Ez ízlés dolga.
2009. júl. 10. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
57%

A fehér kenyérben rengeteg adalékanyag van, így nem egészséges. (adalékanyag vegyszereket, kémiai cuccokat jelent)

A barnából se mind jó, mert van, amit csak színeznek. :/

2009. júl. 11. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsó hozzászólást meg kell cáfoljam.A barna kenyerekben is ugyanazok az adalékok vannak,mint a fehér kenyérben.Sőt,a mennyiségük még több is,mivel,ha el szeretnék adni a kenyeret,akkor annak szépnek kell mutatnia,ehhez pedig adalék kell.A barna liszteknek van egy olyan tulajdonsága,hogy lapul tőlük a kenyér,és ez nem a pék hibája,ilyen a liszt a rostanyagok miatt,és javítani kell az állagán,mivel lapos kenyeret senki nem venne meg a boltban.

A másik:azért mondják,hogy egészségesebb a barna kenyér,mivel a benne levő rostanyagok miatt jóval kevesebbet fogyaszt az ember egy evéskor,mint a fehér kenyérből.


maszatka

2009. júl. 11. 23:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!