Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Érdemes lecserélni a napraforg...

Érdemes lecserélni a napraforgó-étolajat tökmagolajra? Mi miatt jobb, s ennyivel drágább?

Figyelt kérdés

Elég kevés étolajat használok, így az 1 literes kiszerelés akár több hónapig is elég számomra. Minden húst kontaktgrillben készítek, maximum 1-2 evőkanál olajban forgatom meg őket előtte, hogy ne tapadjanak le.

Így érdemes lehet lecserélni a napraforgót tökmagra? Valóban annyival jobb minőségű, mint ahogy az ára mutatja? (A Lidlben és a Pennyben is 2500 forintért árulják a fél literes kiszerelést.)


2018. okt. 7. 12:16
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Az omega 3:6 aránya igazából a repceolajnak a legjobb, én arra váltanék. Mármint az olcsóbb fajtákból.

Jó arányú még a lenmagolaj és a kenderolaj is.


De igazából attól is függ, hogy mennyi és milyen zsírt eszel. Ha kevés, minimális zsírt viszel be vagy pl sok halat fogyasztasz, akkor jó alternatíva lehet az olíva, szójaolaj, vagy a dióolaj is.


A tökmagolajat rendszeres használatra semmiképp sem ajánlom, csak alkalmilag, ugyanis az ajánlott 1:4-hez helyett 120:1-hez az omega 3:6 aránya!


Ha viszont sok egyéb állati zsírt fogyasztasz (vaj, tej, sajt, joghurt, túró, tojás, húsok), akkor olyan olajat keress, melynek az omega 3 tartalma magas, omega 6-ot viszont nem igazán tartalmaz, ezek a már fent említett repce, lenmag és kendermagolajak.


Fontos, hogy hidegen sajtolt olajat vegyél.

2018. okt. 7. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!