Érdemes lecserélni a napraforgó-étolajat tökmagolajra? Mi miatt jobb, s ennyivel drágább?
Elég kevés étolajat használok, így az 1 literes kiszerelés akár több hónapig is elég számomra. Minden húst kontaktgrillben készítek, maximum 1-2 evőkanál olajban forgatom meg őket előtte, hogy ne tapadjanak le.
Így érdemes lehet lecserélni a napraforgót tökmagra? Valóban annyival jobb minőségű, mint ahogy az ára mutatja? (A Lidlben és a Pennyben is 2500 forintért árulják a fél literes kiszerelést.)
Nem vagyok egy nagy konyhatündér, de van itthon tökmagolajom. Én nem szoktam sütni, főzni vele, sőt abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán lehet-e. Én azért vettem tökmagolajat, mert Szlovéniában minden salátához adtak és nagyon ízlett. Én hidegen fogyasztom salátán. Pl vegyes zöldség, fejes saláta, de ecetes krumpli salátán is nagyon finom.
Szóval nem biztos, hogy én csinálom jól, de nekem így ízlik.
Főzni, sütni kókuszzsírt használok.
Bő olajban már évek óta nem sütök, egy kókuszzsír hónapokig elég nekem.
Egyrészt másra való, másrészt, ha csak nem magad készíted, nem lehetsz abban sem biztos, hogy nyomokban tartalmaz tökmagolajat. Zalában volt szerencsém megtapasztalni azt, amitől sok helyi lakos óva intett: A fele legalább bolti napraforgóolaj.
Olyan ez, mint a teljes kiőrlésű kenyér. Van benne olyan is. Rendelet írja elő újabban, milyen minimális mennyiségnek kell lennie. Változás? Van. Másképpen nevezik el. Mint a tepertős pogácsa. Az sem lett jobb, csak most hatszögnek hívják.
100%-os tökmagolaj csak nagyon kevéés kézművesnél kapható, s nagyon drága.
Az ilkyen speckó olajak tuti nem mindennapi főzésre vannak. Nekem drágák, szóval sokat nem tudok róluk... Főzésre kókuszzsírt használok, ma már akár két hétig is kitart egy liter a családban. Az nem extrém drága s teljesen okés.
Nem igazán lehet megmomdani, mi éri meg s ez emberfüggő is. Van, akinek egy potenciálisan picit jobb termék megér sokkal többet is, mert telik rá és az egészsége a legfontosabb.
nekem az a picit jobb egy áruházláncban kapható, üvegpalackos, odztrák családi vállalkozásbam készülő repceolaj.
Szakértő összevdtésben, lehdt rosszabb minősítést kapna, de így tudatlanul szívesebben veszem.
A kókuszzsír felkapott lett, de el fogmúlni.
Nekem személy szerint minden érvelés dllenére a zsiradék a sertészsír,
Több okból sem. Egyrészt, mert mint már írták, nagyon karakteres az íze. Másrészt erősen zöld a színe, nem tudom mennyire szeretnél zöld húsokat enni. Harmadrészt és legfőképpen nem lehet benne sütni, nagyon alacsony hőfokon ég.
Ettől függetlenül, ha a húsok mellé sok salátát eszel, érdemes kipróbálni. Nálunk minden salátán, de a krémleveseken is ott a helye.
3
Ez tényszerűen nem igaz. Nem, nem csak Józsinéninél kapható, hanem üzletben is.
Kérdező, a tökmagolaj hevítésre nem alkalmaz, viszont hidegen sajtolt, és számos jó tulajdonsága van az érrendszeredve nézve. Pirítóson, salátában fogyaszd.
4
Mindennapi főzésre olívaolajat használok, nem étolaj-technolóiával készültet, de nem extra szüzet.
1800/liter. Körülbelül 4 hónapig elég egy liter.
"viszont hidegen sajtolt"
Már amelyik. Amit mi itt Göcsejben eszünk, az nem. És aki még nem evett sózott-pirított tökmagból készült olajat, az nem tudja, mi a jó.
9
Nem jóságról volt szó, hanem az egészségességről.
A hidegen sajtolt olajok azok. Egyebek nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!