Lehet tápióka keményítövel süriteni a lekvárt?
Miert akarod sűriteni a lekvárt?
En csak gyümölcsöt és cukrot használok, s sokaig kislángon főzöm.
Amúgy szerintem nem tenne jót neki.
A keményítőtől azonnal megromlana.
A lekvárt addig kell főzni, amíg megfelelő állagú lesz, aztán mehet bele a cukor, ha szükséges, én a legtöbb lekvárt cukor nélkül készítem.
Én mindig vagy eritrittel, vagy sztíviával, vagy csak magában teszem el a gyümölcslekvárt. Soha nem volt semmi baja, és finom is lett.
Az előzőekhez csatlakozva: felforralod, majd kis lángon addig főzöd, amíg eléri a kívánt állagot. Van aki hígabban szereti, van, aki sűrűbben. Ne az alapján ítéld meg, ahogy kinéz a fazékban, hanem egy kis tálkába 1-2 kanálnyit vegyél ki, s várd meg, míg kihűl. Így jobban meg tudod becsülni, milyen állagú lesz.
Itt én meg is kóstolom, s ha nem elég édes, beleteszem a kívánt édesítőt. Visszaforralom, s még 5-10 percet főzöm vele. Aztán alaposan kimosott üvegekbe szedem, úgy, hogy színültig tele legyen. Lezárom, és száraz dunsztban 2-3 nap alatt hagyom kihűlni. Így kerül aztán a kamrába, a polcokra.
Ilyet se hallottam még, hogy keményítő a lekvárba... Azt alapvetően főzni kell, míg besűrűsödik, bár persze vannak más megközelítések is, de az igazi lekvárba semmi más nem kell, max. valamilyen édesítés, de mivel a gyümölcs is édes, ráadásul sok-sok vizet veszt, az sem kell mindegyikbe mindenkinek.
Azt megértem, ha nem akarod órákig kevergetni, rakd be sütőbe, sokkal kényelmesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!