Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lehet tápióka keményítövel...

Lehet tápióka keményítövel süriteni a lekvárt?

Figyelt kérdés
Vagy ez csak kizárolag fozeshez valo?

#lekvár #dzsem #keményítö
2018. okt. 4. 11:50
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Miert akarod sűriteni a lekvárt?

En csak gyümölcsöt és cukrot használok, s sokaig kislángon főzöm.

Amúgy szerintem nem tenne jót neki.

2018. okt. 4. 11:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

A keményítőtől azonnal megromlana.

A lekvárt addig kell főzni, amíg megfelelő állagú lesz, aztán mehet bele a cukor, ha szükséges, én a legtöbb lekvárt cukor nélkül készítem.

2018. okt. 4. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igen ez lesz az elsö lekvàr fözèsem ès ràadàsul èdesítövel szoval izgulok h h fog sikerülni!:D
2018. okt. 4. 12:49
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem akar sűrűsödni, tegyél bele pektint.

[link]

[link]

2018. okt. 4. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Édesitővel ne csináld , mert nem jó.
2018. okt. 4. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig vagy eritrittel, vagy sztíviával, vagy csak magában teszem el a gyümölcslekvárt. Soha nem volt semmi baja, és finom is lett.

Az előzőekhez csatlakozva: felforralod, majd kis lángon addig főzöd, amíg eléri a kívánt állagot. Van aki hígabban szereti, van, aki sűrűbben. Ne az alapján ítéld meg, ahogy kinéz a fazékban, hanem egy kis tálkába 1-2 kanálnyit vegyél ki, s várd meg, míg kihűl. Így jobban meg tudod becsülni, milyen állagú lesz.

Itt én meg is kóstolom, s ha nem elég édes, beleteszem a kívánt édesítőt. Visszaforralom, s még 5-10 percet főzöm vele. Aztán alaposan kimosott üvegekbe szedem, úgy, hogy színültig tele legyen. Lezárom, és száraz dunsztban 2-3 nap alatt hagyom kihűlni. Így kerül aztán a kamrába, a polcokra.

2018. okt. 4. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Ilyet se hallottam még, hogy keményítő a lekvárba... Azt alapvetően főzni kell, míg besűrűsödik, bár persze vannak más megközelítések is, de az igazi lekvárba semmi más nem kell, max. valamilyen édesítés, de mivel a gyümölcs is édes, ráadásul sok-sok vizet veszt, az sem kell mindegyikbe mindenkinek.

Azt megértem, ha nem akarod órákig kevergetni, rakd be sütőbe, sokkal kényelmesebb.

2018. okt. 4. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!