Csirkemellet puhára?
Az a lényeg, hogy ne száradjon ki a sütéstől, tehát nagyobb tűznél, a lehető legrövidebb ideig kell sütni. Az elektromos tűzhelyeket nem nagyon ismerem, de gázon kb. kétharmad erősségűre szoktam állítani a nagyobb égőt. Kockára vagy csíkra vágott csirkemellnél ideális esetben 1-2 perc sülés elég. Arra is figyelni kell, hogy az edény méretéhez és az olaj mennyiségéhez képest ne tegyél bele egyszerre túl sok húst, mert akkor lehűti az olajat, nem kérgesedik meg a külseje, kiengedi a levét, és akkor már megette a fene.
Ha nagyon puhára akarod, akkor előző nap tedd be savas pácba (mustár vagy valamilyen ecetes pác). Sütés előtt jól szárítsd le, esetleg egy kis lisztbe is bele lehet forgatni. A pácolt a kicsit hosszabb sütés során is puha marad, persze agyonszárítani azt sem szabad.
Nekem villanytüzhelyem van: egy akkora nagy serpenyöt használok a csirkemellhez, amibel böven elférnek a darabok egymás mellett,neméppen csak bele lehet öket passzítani (ez fontos!)
A serpenyöt (7-8-as fokozaton) felteszem kevés olajjal az alján, amikor már forró, akkor beleteszem a csirkemell darabokat, picit sütöm, közben rázogatom, hogy ne tapadjanak le. Amikorra színt kapnak, akkor kész is - ez maximum 2-3 perc, nem több, mert akkor kiszárad és rágós, kemény lesz.
Elöre nem szoktam pácolni, mert szerintem fölösleges, ha valami különleges füszerezés kell, akkor sütés elött legfeljebb 15-20 percig van benne.
Sózni, illetve füszerezni normál esetben a serpenyöben szoktam, amikor már kezd pirulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!