Milyen egészséges fehérjeforrással pótolhatnám a bolti
csirkemellet?
Figyelt kérdés
Napi minimum 500g húst fogyasztok, viszont eddig mindig boltban kapható telegyógyszerezett csirkemellet ettem.
Szeretnék változtatni ezen, és egészségesebb húst fogyasztani. Kérdésem, hogy honnan érdemes venni a csirkemellet, vagy ha nem csirkét, akkor milyen más húst választhatnék, ami egészségesebb? A sertést hanyagolnám, az nekem nem az igazi.
2018. szept. 9. 18:59
1/7 anonim válasza:
hentes?? húsbolt??
2018. szept. 9. 19:15
2/7 anonim válasza:
Tudsz venni tanyasi csirkét, az valamivel jobb, vagy a legautentikusabb ha keresel a lakóhelyedhez közel egy tanyát ahonnan lehet venni csirkét. Nyilván több pénz és több utánajárás lesz, de valamit valamiért.
2018. szept. 9. 19:46
3/7 anonim válasza:
Nézz körül a környéken, kérdezz meg ismerősöket, van-e hentes házi hússal vagy van-e háztól baromfi vagy nyúl. Én szinte soha nem eszem húst, de akitől a házi tojást veszem, az gyakran mondja, hogy vág s ad el nyulat. Finom, sovány, házi hús, bár az én fehérjeforrásom a tojás és a növények, azok is prímák :)
2018. szept. 9. 20:24
4/7 anonim válasza:
Szabadtartású csirkehússal.
Pl. Alemitta.
2018. szept. 9. 22:04
5/7 anonim válasza:
Növényi fehérjével. Sok friss zöldség, gyümölcs, olajosmag. Lenmag, tökmag, napraforgó.
2018. szept. 10. 05:24
6/7 anonim válasza:
Esetleg sovány túrót is ehetsz valamilyen túrókrém formájában. Másik húsnak csak a halat tudom javasolni, bár a lazacnak pl csillagászati ára van.
2018. szept. 10. 15:40
7/7 anonim válasza:
A szejtán és a sárgaborsó, fekete bab, csicseriborsó, lencse, dió, mogyoró, mák, mandula fehérjetartalma azonos ill némelyikének magasabb is mint a csirkeshús.
A szója is magasabb.
Alternatíva lehet a gabona is pl zab köles árpa tönköly stb átlagban 10-17g fehérjét tartalmaz 100gonként.
Illetve az algák is nagyon fehérjedúsak.
Más zöldségek közül a brokkoli kukorica fodros kel pl említésre méltóak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!