Rövid idő alatt elkészíthető egészséges, vitamindús ételek? Tudtok adni tippeket?





A nyáron nekiültem a tv-nek, hogy aa különböző főzős csatornákról megtanulom ezeknek a serpenyős kajáknak az elkészítését.
Gyakorlatilag kétféle módja van, attól függően, hogy milyen alapanyagunk van:
- amikor maradék sült/főtt húst akarunk feldobni, az esetben: először a különféle felkockázott/felcsíkozott zöldségféléket kezdik el párolni. Pici olajon fűszerekkel, födő alatt. Mindig a leghosszabb főzési idejűvel kezdik, (pl. répa, fehér káposzta, karfiol) a fűszereket nyugodtan használhatod a pillanatnyi ízlésednek megfelelően, majd a kockára vágott sülthús maradék, és még esetleg utoljára valami felcikkezett paradicsom, vagy éppen a paradicsom sűrítmény, amivel még nyakon öntöd. Ha akarok közben készítel hozzá egy adag makarónit, rizst, de el is maradhat.
- amikor nyers hús alapanyagod van, akkor először azt rakod a serpenyőbe sóval, fűszerekkel, és utána sorban rakod hozzá, mellé a különböző zöldség féleket, amik éppen vannak, és fűszerezed.
Soha nem sikeredett még 2x ugyanazt a kaját elkészítenem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!