Egészséges, tápláló, vitamindús turmixot szeretnék készíteni. Milyen zöldségek, gyümölcsök illenek egymáshoz, amiből csinálhatnék turmixot?
Jelenleg ezek vannak itthon: alma, őszibarack, szilva, sárgadinnye, citrom. Zöldségek: karalábé, sárgarépa, paprika, paradicsom, zöldbab, borsó, petrezselyem, fehérrépa.
És mivel szoktátok hígítani a turmixokat? Vízzel vagy mivel?
vízzel és tejjel-vagy szójatej, rizstej
alma, őszibarack, sárgarépa
alma, őszibarack, sárgadinnye
paradicsom, sárgarépa
Egészségtelen maga a pépesítés is ["turmix"], mert az egészséges, lassan felszívódó gyümölcsből azonnal felszívódó kalória-, szénhidrát-, cukorbombát csinál, ami káros. (Részletesebben lásd kőkori ["paleolit"] táplálkozás, Szendi Gábor honlapja és könyvei.) Hasonlóképpen egészségtelen a javasolt tej és szója is.
Egyszerűen ízlés szerint kisebb-nagyobb darabokra kell aprítani az összes gyümölcsöt, s összekeverni. Ha nagyon kívánja az ember, csipetnyi vaníliacukor és/vagy méz sokat javít az (amúgy is jó) ízén. (Sokat egyikből se, az káros.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!