Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ki mennyire figyel rá, hogy...

Ki mennyire figyel rá, hogy az étel, amit a családja elé tesz, egészséges legyen?

Figyelt kérdés
Hogy néz ki nálatok egy heti menü? Ma pl. miket ettetek? Csak úgy kíváncsiságból? :)
2013. júl. 19. 18:33
1 2
 1/11 anonim válasza:
83%

Egyedul elek, de az utobbi honapokban igyekszem egeszsegesen elni: sport + etelek teren, es sokkal jobban erzem magam, mint barmikor.

Sok salatat eszek, halat, gyumolcsot, zoldseget. Kenyeret nem, hust ritkan.

Neha becsuszik egy pizza vagy valami jo hazai, es jobban is ertekelem olyankor, mint elotte.

29N

2013. júl. 19. 18:38
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon figyelünk, mert én születésem óta cukorbeteg vagyok (kettes típus) a gyerekem pedig inzulinrezisztenciás. Heti menüt nem akarok felsorolni, de a lényeg a napi 5x-i étkezés, betartani hogy maximum ennyi és ennyi szénhidrátot lehet enni, abból is hány gramm gyorsan, illetve lassú felszívódásút és melyik napszakban. Nehéznek tűnhet, de pár hónap alatt beáll rá az ember. Tulajdonképpen a betegségek miatt rá vagyunk kényszerülve az egészséges étkezésre, még mozognunk is kötelező, mert javítja a közérzetünket és a betegség súlyosságát.

Mai nap: reggeli 3 db korpovit keksz, tízórai: alma, fél szelet tönkölybúza kenyér 1 szelet sonkával, ebéd: párolt, kockára vágott csirkemell tejszínnel és durum tésztával, uzsonna: 3 db sárgabarack natúr joghurtba keverve, diabetikus csoki, vacsora: egy szelet tönkölybúza kenyér főtt tojással, felvágottal, sovány sajttal)

Inni teákat, vizet és zöldség vagy gyümölcsturmixokat szoktunk.

2013. júl. 19. 18:46
 3/11 anonim ***** válasza:
94%

Anyukám nem nagyon figyel rá, ő már elég idős, szerintem nem fog már változni étkezés és főzés terén. Ezzel ellentétben én próbálok egészségesen étkezni. Ma reggelei 2 tojásból rántottam, 1 paradicsommal, tízórai 1 pohár barackos joghurt, ebéd zöldsaláta, kígyóubival, 1 szelet pulykamell sonkával és 1 paradicsommal, uzsonnára 1 müzlicsoki, vacsorára 1 pár virsli mustárral, 1 szelet kenyérrel. Gyakran szoktam halat, brokkolit enni, ritkán csirkét is fogyasztok. Általában szénsavmentes ásványvizet, vmilyen gyümölcslét iszok, de néha becsúszik 1-1 pohár kóla is.

20/L

2013. júl. 19. 18:55
 4/11 anonim ***** válasza:
45%

Ilyen fiatalon nem szoktam odafigyelni miket eszek, inkább amennyi jólesik, ráérek majd 40éves korom felett egészségesen enni

Ma pl töltött paprika van, tegnap csak patiszont kértünk

Általában 1-2 féle étel van, főtt és valami hideg elemózsia

21/F

2013. júl. 19. 18:57
 5/11 anonim ***** válasza:
Amennyire az anyagi helyzetünk megengedi. Bár én a müzlik, keksze, gyümölcsös joghurtok nagyrészét nem sorolom az egészséges ételek kategóriájába, a felvágottakat meg egyáltalán nem (akkor sem, ha sovány csirke-, vagy pulykasonka). Szerintem az egészséges étrend nem feltétlenül csak annyiból áll, hogy kalória, vagy szénhidrátszegény. Én például ennél fokozottabban odafigyelek az ízfokozókra, színezékekre, aromákra, mindenféle adalékanyagokra.
2013. júl. 19. 19:15
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Legtöbbször zöldségköretet készítek, de nem főzve, hanem párolva, hogy benne maradjon a vitamin.

Rizs helyett bulgurt csinálok.

Sertéshúst soha nem csinálok, csakis borjút vagy csirkemellet.

Heti egyszer halat eszünk.

Zsiradéknak csakis olívaolajat használok.

Minimum minden másnap van friss zöldsaláta az ebéd mellé.

Nasinak gyümölcsöt eszünk.

Soha nem veszek margarint, csakis vajat.

Dobozos tej sem jöhet szóba, csakis házi kecsketej.

Fehérkenyeret sem veszünk, hanem teljeskiörlésűt.

Lehet, hogy ez drágának tűnik, de déli tengerparti városban lakok, ahol ezek a dolgok nem drágák. A háziasszonyok zöme ugyanígy csinálja, mint én.

2013. júl. 19. 19:17
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Alapokat, levesporokat nem szoktunk használni a főzésnél, vagy csak nagyon ritkán, néhány havonta egyszer.

Ezen kívül arra figyelek mindössze, hogy minden nap együnk egészségeset is. Vagy nyers zöldségfélét, vagy gyümölcsöt.

Ma pl. nem reggeliztünk, ebédre zúzapörkölt volt fejessalátával, vacsira egy tányér tartalmas leves, később pedig egy alma.

2013. júl. 19. 21:31
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Igyekszem odafigyelni. Mindig van itthon valami gyümölcs és zöldségféle.Nem főzök zsírosan,olajat viszonylag ritkán használok már inkább kacsa v. libazsírt,de abból is minimálisat.Nem veszek margarint.Általában csirkét v. halat eszünk,ritkán veszek sertéshúst.A lányom 4.5 éves,szereti a zöldséget,gyümölcsöt.Teljes kiőrlésű lisztet használok,amibe csak lehet.
2013. júl. 19. 21:41
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos anyukámék nem nagyin figyelnek rá, én már jobban.

Ma ettem reggelire 1marék meggyet, 2-2 nektarint és őszibarackot-ezek ilyen kicsik voltak

Ebédre gulyásleves-1tányér, zöldséges tonhalkonzerv 2abonett, 2paradicsom

uzsira 4db nektarint

vacsorára 1natur activia, 1közepes sz. dinnye

Héten volt ebéd-vacsi

zöldbableves, vegyes gyümölcs leves, gulyásleves, grízgombócleves, zöldségkrémleves

krumplistészta, csirkepaprikás, káposztástészta, spenótfőzelék tojás, rakottkrumpli, paprikáskrumpli, lecsós máj, sült hús, rántott csirkemell és sajt

Inni vizet vagy ásványvizet iszunk, üdítőt ritkán, sütni többször szoktunk, akkor főleg pizzát, gofrit, lekváros sütiket, piskótát, lángost, csigát

minden nap van friss zöldség és gyümölcs

gyakran eszünk főtt tojást reggelire vagy ebédre

2013. júl. 19. 23:46
 10/11 anonim ***** válasza:

en odafigyelek, mert a kesobbiekben kamatozni fog ez :d:)

altalaban lassufelszivodasu eteleket eszem : rozskenyer, teljes kiorlesu kenyer, zabkasa, babfozelek. de azt is zabliszttel suritem es 12%-os tejfollel, van amikor durumlisztbol keszult tesztat:)

feherjebol : pulykamell, kacsamell, csirkemell, tojas, turo

kefir, joghurt,

sajtot viszonylag ritkan eszem, de a mozzarella es a parmezan egeszseges. en camambertrt szoktam enni

mindenfele gyumolcsot, zoldseget megeszem

nem szoktam olajat hasznalni, ha igen akkor olivaolajat

tehen tejet teljesen elhagytam, mostansag tervezem a zabtej, rizstej meg a hasonlokat kiprobalni

sutit nem szoktam enni, ahogy chipszet sem, sultkrumplit es csokit sem. bar sutibol is lehet egeszsegeset csinalni, majd vmikor csinalok is.

viszont feher rizst szoktam enni :/... de akkor is sok zoldseggel :)

2013. júl. 27. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!