Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » A garnélarák egészséges étel?...

A garnélarák egészséges étel? Barátaim, rokonaim szerint hülyeség ez enni. Igazuk van?

Figyelt kérdés

2013. jún. 30. 21:36
 1/2 anonim ***** válasza:
Egészséges, mint általában minden tengeri herkentyű, csak elég drága. Szerintem valami olcsóbb hal ugyanúgy megfelel, ha csak az egészségessége miatt eszed. De ha szereted és megengedheted magadnak, akkor miért lenne hülyeség enni?
2013. jún. 30. 21:57
 2/2 anonim ***** válasza:
84%

"Remek B-vitamin és ásványianyag forrás, fiatalságmegőrző és agyműködést serkentő hatása is van (B12 vitamin). Megelőzi a fáradékonyságot és megőrzi az emlékezőtehetséget (B3-vitamin). A szelén rákmegelőző tulajdonsággal ruházza fel, az egészséges szív számára is fontossá teszi. Tartalmaz még jódot és kalciumot. Gazdag cinkben, mely erősíti az immunrendszert, és fokozza a termékenységet."

Ezek alapján elmondható róla, hogy egészséges étel, bár nem biztos, hogy a sarki boltban kapható előcsomagolt, mélyfagyasztott változata is jó. Az igazi az lenne, ha frissen halászott lenne, ha mondjuk egy kikötővárosban élnénk, fantasztikus lenne. Amik ebben az országban kaphatók, azok szerintem többnyire génkezeltek. Valamint elég sok embertől hallottam már, hogy megbetegedtek tőle, azt tudni kell, hogy nagyon hamar megromlik a garnéla.

2013. jún. 30. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!