A főtt étel nem olyan egészséges az ezen oldalon található cikkek szerint, de hát a máshol mindig azt hallani, hogy mindennap kellene főtt ételt fogyasztani. Akkor hogyisvanez?
Olvass el minden egészséges étkezéssel kapcsolatos cikket, és rá fogsz jönni, hogy egyrészt a legegészségesebb éhen halni, másrészt ugyanaz az élelmiszer az egyik cikkben rákellenes csodaszer, a másikban az egyik legfőbb rákkeltő tényező.
Szóval szerintem hagyd abba az olvasást, és egyed azt, amit a szervezeted kíván!
Sajnos igaza van az előttem szólónak de egyébként azért egészségesebb a nyers étel mert tartalmaz emésztőenzimet ami a főzéskor-sütéskor megsemmisül de leht kapni bioboltokban enzim kapszulát evvel megkönnyited a szervezeted anyagcseréjét ha főtt ételt eszel.
Ez az én tapsztalatom...
Hát ez nagyon jó, amit az első írt:)))jót nevettem!!!:)))
teljesen igaza van!!!
Mindenki azt mondja, ami az érdekében áll!Ha világítós tyúkszem tapaszt akar árulni valaki, akkor azt fogja mondani, hogy az a legjobb, a rákos sejteket megfékezi, és még a légutakat is tisztíccsa:DDDDD
mindent bevetnek már h kihozhassanak a piacra vmi új és "egészséges" dolgot. majd kitalálják h az ásványvíz is káros, és a piacra dobnak vmi extrém módon szűrt vizet, ami 100 ft helyett 600 lesz.
a főtt ételekről pedig, ha olyan párolóban főzöd, akkor megmarad a vitamin tartalma, így egészséges marad. hacsak simán megfőzös, kifőződik egy csomó vitamin, de ígyis egészséges marad. csupán ennyi.
Olvasd még el a Leves hazudik c. könyvet is, és akkor rájössz, hogy tényleg, de valóban és tuti :)) igaza van az előttem szólóknak. Köztudomású, hogy lehetetlen egészségesen étkezni/élni.
Ezeket a lépcsőket már végigjártam, s most ott tartok, hogy amit csak lehet, magam állítok elő, vagy készítem el, (megtanultam tésztát készíteni pl.), még a fűszereket is próbálom kiterjeszteni kis kertecskémben, élvezetes.
Erre persze mondhatnátok, hogy idő.... na igen, ezt én tudom a legjobban :) De még 2 mkhely mellett is megoldom valahogy:)
Kérlek, ne szó szerint értsd a mindent, mert mindenre nem vagyok képes, de úgy érzem, hogy sokkal egészségesebben próbálok élni, mint az átlagember (tehát mihez képest).
Csirkét nem tartok :), ritkán eszünk húst, ha mégis, akkor ismerőstől veszem, aki saját maga neveli (nem táposcsirke!) A tojás is háztól, vagy tanyáról. Tejet sem iszom, de ha mégis szükség lenne túróra, vajra, tejfölre, megint vannak emberkék, idősebb nénik, akik ezt készítik és tőlük veszem. A kenyeret többnyire magam sütöm. (www.e-margit.hu oldalról tanulgattam).
Próbálom beépíteni a teljeskiörlésű gabonát is az étrendbe, pl. anyósom már teljesen egyedül készíti a rozslisztet, és abból a tarhonyát (nagyon finom!)
A zöldségeket (répa, petr., paprika, retek, burg., káposzta, karfiol, brokkoli, bab, borsó) itthon megterem a kertben. Persze van vele munka, de felénk ez a szokás. Nálam pl. semmi sincs permetezve. Próbálok annyit termelni, hogy elég legyen nekünk. Természetesen, vannak gyümölcsfáink.
Kávét nem iszunk, sajnos a kakaót még nem tudom előállítani :)))
Nincs víztisztítóm se, de ásványvizet iszunk, vagy hozunk forrásból.
Télire zöldséget szárítok a kertből.
Kaptam egy könyvet: Fűszerkalauz a címe, nagyon ötletes - házilag készíthető olajok, ecetek, ételízesítők elkészítését is tartalmazzák.
Cukrot minimálisat használunk, szint alig. Max befőtthöz.
Sok nyers, főtt, wokkos zöldséget eszünk. Sőt, van egy bambuszpárolóm, egészen más íze van benne a zöldségeknek - nekem a z.bab tetszett a legjobban.
Sokat gondolok arra az időre, amikor még élt a nagyanyám, és nem lehetett ennyi műadalékból készült kaját kapni a boltokban, mennyivel egészségesebbek és energikusabbak voltunk. Akkor még rohantunk kifelé az iskola kapuján, most nézd meg: a gyerekek már csak vánszorogni bírnak.
Nem használok fehér sót, azt is úgy hozatom egy helyről, ahol nincs így kifehérítve, finomítva, s magam töröm apróra.
Tudod, úgy érzem, hogy ha nem városban dolgoznék, és nem kellene ennyire hajtani a napi betevőért, szívesen laknék tanyán, ahol csend van, nyugalom, tiszta levegő, és megtanulhatnám a régi hagyományok csínját-bínját.
A csíráztatással még nem foglalkoztam, mert egy jó ismerősöm szokott nekem hozni a "gyárjából". De nagyon finomak (nekem) :)
A természetgyógyászatban van egy olyan mondás, hogy minden gyógynövény megterem körülötted, amire szükséged van az egészségedhez, csak nézz körül, ismerd meg őket.
Mi ezeket a növényeket parénak hívjuk... és lekaszaboljuk :)
a félreértés egy apró félreolvasásból ered
helyesen
FÖ TÉTEL
az ami nem egészséges :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!