A káposzta egészséges étel?
Csak módjával!
Savanyítva a legegészségesebb. De a bélrendszerünknek megterhelő. Tehát: mértékkel.
huha az előző...
Akkor a tények: a káposztának magas az A-, B- és C-vitamin-tartalma. Van benne kalcium, foszfor, kálium, magnézium, vas és folsav is. Csekély kalória-, magas rosttartalmu
Tulajdonsága: Hajtja a vizeletet, csökkenti a gyulladást, fertőtlenít, méregtelenít.
Belsőleg: Serkenti az immunrendszert. Levét gyomorfekélyre, gyomorégésre, emésztési problémákra javasolják a természetgyógyászok. Rendszeres fogyasztásával megelőzhető a szorulás, csökkenthető a vastagbélrák kialakulásának veszélye.
Külsőleg: A káposztalé gyógyítja a harapást, a csípést, a pattanást, a herpeszt, az ótvart. A káposztapakolás kiváló égésre, övsömörre, herpeszre, horzsolásra, csípésre. A mellkasra helyezve elmulasztja a köhögést, a hasra téve enyhíti a hólyaggyulladást
A káposzta egészséges. Pontosan ezért amiket leírt róla a második válaszoló. A gyomor-bél betegségekhez semmi köze.
A káposztában található illóolajok okozhatnak az arra érzékeny egyéneknél puffadást. Illetve epebetegeknél, nem tilos ez estben sem csak az első főzőlevet el kell önteni és fedő nélkül kell főzni a káposztát. Erre mondjuk,hogy egyéni tolerancia kérdése ki mennyire bírja.
Tessék itt egy dietetikus véleménye.
Dietetikus
S még valami káposzta fajták: kelkáposzta, lila káposzta, kínai kel pl.
Az,hogy savanyított káposzta nem fajta hanem egy eltárolási mód a savanyítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!