Hogyan tudok magamnak otthon, házilag fagylaltot csinálni?
Azon belül is csak cukormentes érdekel.
Van eritritem, steviám amivel tudom édesíteni, így az édes íz megoldása nem lenne gond, viszont sajnos gőzöm sincs, hogyan kell fagylaltot készíteni.
Esetleg hogyan lehet fehérjeporral kiegészíteni, vagy helyettesíteni? :)
Banán fagyi
Hozzávaló
3 db banán
Elkészítése :
3 banánt pucolok meg és felvágom kb. fél centis szeletekre.
A szeleteket elrendezgetem egy lezárható zacskóban, úgy, hogy csak 1 rétegben feküdjenek egymás mellett.
A zacskót berakom a mélyhűtőbe pár órára. Nálam 4 órát voltak bent és tökéletes lett az állaguk.
Az egészet (ami szerintem 6-8 gombócnyi) és beleöntöm egy edénybe, vagy ha van turmix gépetek, akkor abba. Én botmixerrel készítem, és tökéletes lesz az eredmény. Eleinte kicsit nehezebb turmixolni, de egyre könnyebb lesz. Ha nagyon nem lehet turmixolni, mondjuk egy egész éjszakányi fagyás után, akkor érdemes kicsit hagyni, kiengedni, mondjuk fél-1 órát.
Ezzel készen is vagyunk, lehet kanalazni
Ugyanezzel a módszerrel szoktam készíteni
Eper-banán
Málna-banán
Őszibarack-banán
Fagyit is. Ebben az esetben a fele banánt helyettesítem más, szintén fagyasztott gyümölccsel.
Natúrjoghurt, gyümölcs (lehet fagyasztott is ), kedvenc édesítőszered. A gyümölcs egy részét turmixold a joghurttal, egy részét darabosan tedd bele.
Kiadagolva mehet a fagyasztóba, és úgy eszed majd meg, ahogy neked a legjobb az állaga. Én pl kásás állagúan szeretem, így előbb leveszem a fagyóból, mielőtt fogyasztanám.
Nem kell bele fehérjepor, a joghurt elég fehérjét tartalmaz.
A rendes fagyi zsíros (valami kémikus egyszer elemezte is, hogy az állaga miatt muszáj egy jelentős zsírtartalom), szóval a vizes, jégkristályos cuccok kilőve (persze azok is lehetnek jók, de más, mint egy rendes kis krémes cucc, ami nem jéggé fagy, hanem krémes marad s a zsír miatt laktatóbb és finomabb, bár ízlésről kár vitatkozni s nem is mindenkinek ugyanakkora a zsír- és cukorigénye).
Nos, én főleg tojássárgájából készítem. Leírhatom a kedvenc receptemet, hátha van értelme.
6 tojássárgája és 1 tojásfehérje, habbá verve (egyben szoktam)
Egyéni ízlés szerint édesítés (nálam 8-8g xilit és eritrit teljesen jó, de fokozatosan megyek le vele, viszont évekkel ezelőtt sokkal több kellett volna).
Fél evőkanál instant kávé, pici kakaó, 1 dkg dió és fél dkg makadámdióliszt.
Szinte folyton van itthon, amióta megalkottam eme receptet, ha tudnék mit csinálni annyi fehérjével, napi 12 tojás erre menne rá (ketten vagyunk, mindketten édesszájúak)... Azért nem sokkal maradok el ettől.
Persze sok más ízesítésben is készíthető ez a tojásos (jég)krém.
Elkészítés után inkább hab, néhány óra alatt sűrű krém, másnapra pedig már jégkrém jellegű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!