Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan tudok magamnak otthon,...

Hogyan tudok magamnak otthon, házilag fagylaltot csinálni?

Figyelt kérdés

Azon belül is csak cukormentes érdekel.


Van eritritem, steviám amivel tudom édesíteni, így az édes íz megoldása nem lenne gond, viszont sajnos gőzöm sincs, hogyan kell fagylaltot készíteni.


Esetleg hogyan lehet fehérjeporral kiegészíteni, vagy helyettesíteni? :)



2018. ápr. 16. 00:33
 1/7 gébé80 válasza:
100%
Fagyasztott gyumolcsot turmixol ossze joghurttal vagy tejszinnel vagy feherjeporral + viz. Edesitheted is.
2018. ápr. 16. 01:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Az első ötlete tökéletes. Nekem van fagyigepem, azzal szoktam mascarpone és habtejszin alapú fagyikat készíteni. Ebbe az alapba bármi kerülhet, amit csak akarsz. Kávé, csoki, gyümölcs, aroma....
2018. ápr. 16. 08:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
69%
Ha van a háztartási hőtőben mélyhűtő rekesz, ahová befér egy fagylaltkészítő gép, akkor nincs elvi akadálya.
2018. ápr. 16. 09:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Banán fagyi



Hozzávaló


3 db banán


Elkészítése :


3 banánt pucolok meg és felvágom kb. fél centis szeletekre.


A szeleteket elrendezgetem egy lezárható zacskóban, úgy, hogy csak 1 rétegben feküdjenek egymás mellett.


A zacskót berakom a mélyhűtőbe pár órára. Nálam 4 órát voltak bent és tökéletes lett az állaguk.


Az egészet (ami szerintem 6-8 gombócnyi) és beleöntöm egy edénybe, vagy ha van turmix gépetek, akkor abba. Én botmixerrel készítem, és tökéletes lesz az eredmény. Eleinte kicsit nehezebb turmixolni, de egyre könnyebb lesz. Ha nagyon nem lehet turmixolni, mondjuk egy egész éjszakányi fagyás után, akkor érdemes kicsit hagyni, kiengedni, mondjuk fél-1 órát.

Ezzel készen is vagyunk, lehet kanalazni


Ugyanezzel a módszerrel szoktam készíteni

Eper-banán

Málna-banán

Őszibarack-banán

Fagyit is. Ebben az esetben a fele banánt helyettesítem más, szintén fagyasztott gyümölccsel.

2018. ápr. 16. 09:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Natúrjoghurt, gyümölcs (lehet fagyasztott is ), kedvenc édesítőszered. A gyümölcs egy részét turmixold a joghurttal, egy részét darabosan tedd bele.

Kiadagolva mehet a fagyasztóba, és úgy eszed majd meg, ahogy neked a legjobb az állaga. Én pl kásás állagúan szeretem, így előbb leveszem a fagyóból, mielőtt fogyasztanám.

Nem kell bele fehérjepor, a joghurt elég fehérjét tartalmaz.

2018. ápr. 16. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
53%

A rendes fagyi zsíros (valami kémikus egyszer elemezte is, hogy az állaga miatt muszáj egy jelentős zsírtartalom), szóval a vizes, jégkristályos cuccok kilőve (persze azok is lehetnek jók, de más, mint egy rendes kis krémes cucc, ami nem jéggé fagy, hanem krémes marad s a zsír miatt laktatóbb és finomabb, bár ízlésről kár vitatkozni s nem is mindenkinek ugyanakkora a zsír- és cukorigénye).


Nos, én főleg tojássárgájából készítem. Leírhatom a kedvenc receptemet, hátha van értelme.


6 tojássárgája és 1 tojásfehérje, habbá verve (egyben szoktam)

Egyéni ízlés szerint édesítés (nálam 8-8g xilit és eritrit teljesen jó, de fokozatosan megyek le vele, viszont évekkel ezelőtt sokkal több kellett volna).

Fél evőkanál instant kávé, pici kakaó, 1 dkg dió és fél dkg makadámdióliszt.


Szinte folyton van itthon, amióta megalkottam eme receptet, ha tudnék mit csinálni annyi fehérjével, napi 12 tojás erre menne rá (ketten vagyunk, mindketten édesszájúak)... Azért nem sokkal maradok el ettől.


Persze sok más ízesítésben is készíthető ez a tojásos (jég)krém.

Elkészítés után inkább hab, néhány óra alatt sűrű krém, másnapra pedig már jégkrém jellegű.

2018. ápr. 16. 19:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
53%
Előző voltam s mivel mindenki gyümölcsökről írt, én is érintem röviden ezt. Igazán működő gyümölcsös fagyit nem tudok csinálni, túl vizes lesz, illetve megfagyáskor jeges. Kivétel a banánfagyi, mert az egyszerűen fagyasztott, turmixolt banán, legfeljebb az is kap egy kis tojássárgáját, de anélkül se rossz. Az krémes lesz és nem fagy jéggé, csodálatos anyag a banán :)
2018. ápr. 16. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!