Paprikáscsirkét milyen egészséges korettel lehet tálalni?
Sima nokedli + uborka saláta
Teljesen egészséges.
Sokféle zöldség és savanyúság megy hozzá. De hogy kinek mi az egészséges, ugye... Ebben sosem fognak megegyezni az emberek. Nekem alapvetően nincs bajom a gabonákkal és a krumplival sem, pedig nem alapfokon vagyok egészségtudatos. De van, aki kerüli őket.
A galuska a tradicionális köret, ami jól megy hozzá, de nekem akkor is kell hozzá zöldség (s valószínűleg inkább azzal enném).
Készíts zablisztből nokedlit!
A paprikás csirkéhez a nokedli való, a zabliszt meg egészségesebb mint a búzaliszt. Igaz, hogy szürke lesz a galuska, de ettől még meg lehet enni.
Uborkából, hagymából, paprikából, paradicsomból készíts mellé salátát!
A zablisztes galuska meglepően jó, már én is csináltam. Azért a gluténmentes lisztkeverékemmel (zab, barnarizs, köles, tápióka) még jobb, de én alapvetően utálom a zab ízét, csak tojás jelenlétében ez átfordul valamiért. Úgyhogy egy zabimádónak lehet, hogy még ízletesebb a zabgaluska, mint nekem.
Mondjuk nekem nem sokat jelent, hogy milyen gabona van a galuskában, így is, úgy is, szénhidrátbomba, ami nekem nem egészséges (kis mennyiségben persze belefér), de a gluténmentesség sokaknak előny. A zab rosttartalma és fehérjetartalma is vonzóbb a búzáénál, de csak ettől még nem feltétlenül egészségesebb az étrend, hisz a szükséges rostot és fehérjét simán be lehet vinni másból, sőt, el is lehet velük szállni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!