Ti ettetek már finom csirkemellet?
LEhet finom, csak a legtöbben nem tudják elkészíteni.
Ha a csirkemellett KÉT napig pácolod, akkor ne csodálkozz, az nem erre való. A csirkemell frissen és rövid ideig való sütésre alkalmas, akkor omlós, és ízes lesz.
A csirkemellet vagy keresztben kb 1-1,5 cm-es csíkokra vágd, vagy hosszában két (esetleg három) szeletre. Kiverni tilos!
Egy serpenyöben felforrósítasz valamilyen zsiradékot (lehetöleg semleges ízüt, olivaolaj vagy hasonló nem jó), és a nagyon forró olajba egyszerre kevés darabot téve gyorsan megsütöd elöször az egyik, majd a másik oldalát, addig süsd, amíg kezd szint kapni, ne legyen sötét. (ez maximum 5-10 perc, tovább nem szabad sütni!)
Egyszerre nem szabad sokat tenni a serpenyöbe, mert lehüti az olajat és levet enged a hús, ha csak kevés darab van benne, akkor nem fözödik, hanem sül.
Ha elkészült, akkor sózod, füszerezed és fogyasztod. Így garantáltan nem lesz íztelen, száraz, rágós, fojtós, hanem olmós, szaftos.
Én tejszínes-fügés mártásban csinálo
sokszor, egyáltalán nem íztelen.
Húst felcsíkozom, kevés olajon megpirítom (sózom,borsozom). Ha megpirult kiöntöm egy tányérra, mand ugyanabban a serpenyőben elkezdem pirítani az előzőleg forró vízben ázott aszalt fügét 4-5 kanál mézzel. Erre mehet rá a tejszín, majd izlés szerint kakukkfű.
Ha jön a család látogatóba,mindig ezt kérik, általában rizs a köret. :)
Igen. Az egész család azt szereti a legjobban.
Nagyon finom, szaftos, puha.
Fogadd meg a fenti tanácsokat, neked is olyan lesz.
De ha nem szereted ne edd.
Részemről a sertésnek büdös disznóólszaga van. Utálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!