Meddig kell süti a csirkemellet (tepsiben)?
Kezdő vagyok. Úgy szeretném csinálni,hogy a vékonyra vágott csirkemellt leteszegetem az olajos tepsibe és tejszínnel leöntöm meg sajtot reszelek rá. Ezt mennyi ideig kell sütni,illetve érdemes-e lefedni,hogy ne égjen meg annyira-esetleg alufóliával?
Köszönöm!
Én nem szoktam letakarni, a sajt egy picit megpirul a tetején, és nagyjából pont addigra lesz kész a husi is. Olyan 35-40 perc, villanysütő alsó-felsőn.
Egyébként én nem is pirítom előre, a vékonyra szelt csirkemell annyira hamar átsül.
sütőhöz ne szeleteld a csirkemellet, ki fog száradni.
egyben a legjobb, jól bemelegített sütőben, felső tepsiben grillezni egyik oldalt 10-15 percig, majd megfordítani és szép pirosra grillezni kég 15 percig. így benne marad a szaft. kiveszed, kicsit pihenteted, majd a legvastagabbat kettévágva azért bizonyosodj meg róla hogy teljesen átsült (fehér az egész belseje)
ha tejszínes sajtost akarsz akkor inkább rakottat csinálj. vagy a szeleteket süsd ki hirtelen nagy lángon serpenyőben, és csak utána olvaszd rá a sajtot sütőben
"sütőhöz ne szeleteld a csirkemellet, ki fog száradni."
Pont azért nem fog kiszáradni, mert nem magában süti, hanem szósz alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!