Hol rontom el mindig a sajttortámat?
Csomó receptet kipróbáltam, több fajta amerika sajttortát, japán sajttortát de egyik sem sikerült. Próbáltam sima tejszínes krémsajtot, philadelphiát, arlát stb. Kipróbáltam 3 különböző sütőt is. Egyrészt egyszer sem sült meg időre, másrészt mindig összeesik, ujjnyi marad, összeszappanosodik. A sütőt nem nyitogatom, minden lépést szigorúan betartok.Ma ezt a receptet akartam kipróbálni: https://www.youtube.com/watch?v=7HmyYZ15RrA
Aldis krémsajtot használtam. Mindent betartottam szóról szóra, kétszer annyi ideig kellett sütnöm és mégsem áll össze, folyik, összeesett.
Mit ronthatok el? Járt már így valaki?
Pont az a baj, hogy kétszer annyi ideig sütöd.
A sajt tortát nem szabad túlsütni, szinte még folyik amikor ki kell venni a sütőből, az természetes, hogy kicsit összeesik, de ha bereped, vagy kifolyik belőle a savó, akkor túlsütötted.
Próbáltam úgyis, hogy kivettem időben, akkor is tönkrement.
A jelen receptnél pedig pontosan egy órával később is ugyanolyan volt a torta mint amikor betettem, a videón nem úgy nézett ki, ezért gondoltam, hogy tovább sütöm.
Pedig mindenképpen japán sajttortát szeretnék a másik annyira nem érdekel, csak kipróbáltam az megy-e.
Nézzük ezt a receptet: https://www.youtube.com/watch?v=XoeZCr2n378
1. Preheat oven to 325F(160C). Lightly grease an 8 inch (20cm) springform pan and line the bottom and sides with parchment paper. The sides need to be about 4 inch (10cm) in height. Wrap the pan with 2 layers of heavy duty aluminum foil.
2.Separate the egg whites from the yolks.
3. Melt cream cheese, butter and milk over a double boiler. Remove from heat and add vanilla extract. Let it cool. Add the egg yolks and lemon juice and then sift the flour, the cornstarch and salt over the mixture. Whisk until well combined.
4. Star whipping the whites until foamy. Gradually add sugar and whip the whites until soft peaks form.
5. Gradually fold the whipped whites into the cream cheese mixture.
6. Pour the butter into the prepared pan, tap the pan to release air bubbles, place the pan into a larger pan and place in the oven.
7. Pour hot water until about half way up the sides of the pan.
8. Bake for 1 hr and 10 minutes until golden brown and then turn off oven and leave the cheesecake in the oven with the door slightly opened for 15-30 minutes.
9. The cake deflates a little bit and pulls away from the sides of the pan.
10. Remove the pan from the oven and let it cool. Transfer into a serving plate and refrigerate for 4 hours or overnight.
11. Dust with powdered sugar before serving. Cut with a hot knife.
Ami itt le van írva, mindent pontról pontra betartok, hozzávalókat grammra pontosan. Pontosan annyi fokon amennyit ír, addig is hagyom a sütőben hűlni és úgy ahogy írja. Másnapig hűtőben van. Mégis összeesik, összeszappanosodik ujjnyi vastagra.
Az amerikainál ezt a receptet követtem:
Itt is pontról pontra, gőzfürdő, kihűtés, másnapig hűtőben állt. És nem állt össze, szétfolyt amikor kiszedtem a formából.
Ugyanekkora formát használok, kapcsosat, mindent ugyanúgy csinálok. Eddig azt hittem a sütő rossz, de most teljesen új konyhám van és mégis így járok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!