Vakondtúrás tortát készítek, de sehogy sem akar összeállni a krémje, mit tegyek? Hol rontom el?
Csak simán összeöntöm a habtejszínt, a habfixálót és a porcukrot, aztán elkezdem keverni... Egy ideig szép krémes, aztán hirtelen kiválik a tej és ilyen túró-szerű lesz... Miért?
Harmadszorra kezdem újra...
De, ha kevesebb ideig, akkor túl folyós...
Esetleg mascarpone-val?
Előzőnek igaza van, túl sokáig vered.
Először kezd el verni csak a habtejszínt, mikor kicsit kezd sűrűsödni, de még folyós, öntsd bele a habfixálót, verd úgy egy kcsit, majd ízlés szerint a cukrot.
Figyeld nagyon, inkább többször állítsd le a keverőgépet és figyeld a tejszín állagát. Amikor már nem folyik, ha megdöntöd a tálat, benne marad akkor van jó. Nem szabad tovább verni, mert vajat kapsz.
Mascarpone finom, de más ízű. Viszont az meg túl sűrű, azt is lazítanod kéne valamivel leginkább tejszínnel, ha azt szeretnél használni.
Ha nagyon nem megy a tejszín felverése próbálkozz úgynevezett cukrászhabbal. Igaz annak picit "mű" ize van, de elronthatatlan.
Finom lenne mascarponéval szerintetek?
Tojássárgája, cukor, vaníliás cukor, mascarpone?
Nekem így túl tömény lenne.
Amit még el tudnék képzelni, hogy főzöl egy tejszín vagy vanilia pudingot és azt kevered a mascarponeval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!