Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért rontom el mindig?

Miért rontom el mindig?

Figyelt kérdés
Évek óta próbálok,de soha nem sikerül a palacsintám. Ezerféle receptet kipróbáltam,rengeteg módon,de mind a kukában landolt. Most épp Száraz lett és törik,pedig alig fél percig volt a platnin,és sűrű is volt,egyes fokozaton... Már lilul a fejem,megint kiment egy adag a kukába... Nagyon ideges vagyok.
2011. júl. 19. 19:14
 1/3 NoodIy válasza:
Viszonylag híg tésztát keverj, majd hagyd egy kicsit állni, ekkor sűrűsödik kicsit, és ha túl sűrű hígitsd fel megint, hogy elég folyós legyen, de mondjuk egy merőkanalat ha belemártasz "fogja be"(mint a festék), csak véknyan. Nem tudom mit jelent nálatok az egyes fokozat, én maxon szoktam sütni elektromos lapon, néha kicsit visszaveszek 90%ra.
2011. júl. 19. 19:30
 2/3 anonim ***** válasza:

Jó a sütőd? Raksz bele olajat?

Próbáld ki úgy, hogy csak a sárgáját keverd a tésztába, a fehérjét verd fel habbá és úgy tedd bele.

2011. júl. 19. 20:20
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Egy egész tojást felütök, pici sóval és kevéske cukorral (ha sok cukrot teszel bele, az sütés közben lehúzza) símára kavarom. Kb. 2 deci tejet apránként hozzáadogatva kavarom el a tojással, majd annyi liszttel kavarom símára, mintha lágy nokedlitésztád lenne. De a lisztet mindig csak kis adagokba adagolom hozzá és símára keverem. Utána szintén kis adagokba kavarok hozzá annyi tejet, hogy az egész egy sűrűn folyós, vastag, olajszerű folyadék legyen. (Ne haragudj, sosem mértem). Engedd egy kicsit pihenni, ha túlságosan besűrűsödik, akkor még adhatsz hozzá tejet. Én így összesen kb. 8 dl tejet használok el az egy tojáshoz, és abból 10-12 db. palacsintám lesz.

Az is igaz, hogy én gázon, palacsinta-sütőben sütöm. Így tanultam közel 50 éve, nincs vele gondom.

2011. júl. 19. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!