Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért rontom el mindig a...

Miért rontom el mindig a brownie-t?

Figyelt kérdés
Sok süteményt sütöttem már és mindig sikerült elkészítenem, de brownie-t akárhányszor csinálom mingdig lapos lesz és kemény a tészta széle. (Pedig úgy hallottam hogy ezt könnyő elkészíteni :)) A multkor a széle már égett, de a közepe még nyers volt. Pedig mindent recept alapján csinálok. Segítsetek, szerintetek mi lehet a probléma?!
2009. febr. 21. 17:27
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

milyen formában teszed a tepsibe??

meg nem kell ezt se sokáig sütni, mivel hiába nyers a közepe, magától kiszárad....

2009. febr. 21. 17:32
 2/5 A kérdező kommentje:

amikor a tepsibe teszem akkoris túl sűrű a tészta :S

Itt vannak a hozzávalók amiket szoktam bele rakni, lehet hogy valamiből túl keveset rakok vagy túl sokat?

A tésztához:

115 g puha teavaj

200 g porcukor

1 rúd vanília belseje

2 db tojássárga

2 db tojásfehérje

30 g keserű kakaópor

60 g liszt

2 g só

1 g sütőpor

A mázhoz:

45 g puha teavaj

15 g keserű kakaópor

15 ml méz

1 db vaníliarúd

120 g porcukor

5 ml víz

0.5 kávéskanál 20%-os ecet

2009. febr. 21. 19:41
 3/5 anonim válasza:
100%

Ez így ránézésre nem is brownie. :O

Abban nagyon sok kakaó és olvasztott csoki van, ebben meg szinte semmi. Egyébként nem is kell sokáig sütni, melegen még szinte folyós a közepe, hiszen amikor hűl, a csoki úgyis megszilárdul. Szerintem próbálj ki egy másik receptet, nem csoda, hogy ez alapján nem sikerül. Itt van pl. egy: [link]

2009. febr. 21. 20:02
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is a recepttel van baj... én a nosalty.hu-n lévőt ajánlom, vagy stahl-ét
2009. febr. 21. 20:56
 5/5 A kérdező kommentje:
Ok, köszönöm, akkor megpróbálom így. :)
2009. febr. 22. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!