Ti milyen sütit sütnétek hétvégére a névnapra?





Ezt nem kell sokáig sütni, és zárható dobozban hűtés nélkül is eláll. Az eredeti receptet másolom be, én feleztem a mennyiségeket, mert nem akartam egy raklap sütit sütni, és így is lett belőle bőven. Mellé írom, hogy én min változtattam.
Pöfeteg keksz
300 g liszt
300 g cukor (ebből kevesebbet tettem, mert ennyi cukor az rengeteg)
120 g kakaópor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 tk gyömbérpor (ez elhagyható)
4 db tojás
120 g puha vaj
egy tábla étcsoki
Csipet só
porcukor a forgatáshoz
A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban, majd összemorzsoljuk a hideg, felkockázott vajjal és hozzáadjuk a felvert tojásokat. Gyorsan összedolgozzuk, hogy ne olvadjon meg a vaj, és ha összeállt, akkor még beledolgozzuk az apró kockára vágott étcsokoládé darabokat, majd legalább fél órára a hűtőbe tesszük. A pihentetés után vizezett kézzel diónyi nagyságú golyókat formázunk a masszából. A golyókat meghempergetjük a porcukorba. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a kekszeket, távol egymástól, mert sütéskor szét fognak lapulni (egy normál tepsibe kb. 16 db-ot) és 200°C-ra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
Kiegészítés: készíthető kókuszos verzió is, ekkor a kakaó és a csokoládé helyett kókuszreszeléket adunk hozzá.





Én nagy sütős vagyok, de most egyszerűen nem tenném.
Vennék többféle fagyit, hozzá gyümölcssalátát, jégbe hűtött dinnyét, jeges limonádékat, és kész.
Sem sütni, sem enni nem kívánnám ebben a melegben.





A nagy családi összejöveteleken mindig Almás pitét sütök, mindenki szereti, előző nap elkészíthető, és nem kell hűtőben tárolni.
Almás pite
Hozzávalók a tésztához:
40 dkg liszt,
25 dkg puha vaj,
1 csipetnyi só,
2 egész tojás,
1 sütőpor,
3vevőkanál tejföl.
Töltelék:
1kg lereszelt alma alma édességétől függően, kb. 2 evőkanálnyi cukor őrölt fahéj kevés reszelt citromhéj 1 marék mazsola 1-2 evőkanálnyi sárgabarack lekvár
Tetejére:
1 egész felvert tojás
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, és ameddig elkészítjük az almát, hagyjuk pihenni a tésztát. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, és egy lábosban az első forrásig pároljuk a cukorral, belekeverjük a fahéjat is, és utána kihűtjük. Majd a tészta felét kisodorva tepsibe rakjuk, rákenjük az almás tölteléket, ráreszelünk egy kis citromhéjat. Arra elosztva a lekvárt rácsöpögtetjük, és rászórjuk a mazsolát. Ezután a tészta másik felét kisodorva ráhelyezzük. Felvert egész tojással lekenjük. Villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig sütjük egy 30 x 25 cm-es tepsiben. Tűpróba!





Ez a sütés nélkül készülő almás süti is nagyon finom de ezt hűtőben kell tartani.
Kekszes - almás / Ráma recept
Hozzávalók: 1 kg alma , 8 dl víz, 20 dkg cukor , 3 cs. főzni való vaníliás pudingpor , 50 dkg háztartási keksz
A tetejére : 3-4 ek kakaópor , 4 ek porcukor , 5 dkg vaj, 8 – 10 ek.víz
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba rakjuk, ráöntünk 5 dl vizet, a cukorral elkeverve kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Közben a pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük és kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik. Egy tepsi alját kirakunk keksszel és rákenjük krémet. A tetejére szintén keksz kerül.
A kakaót a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel vízgőz fölött felforraljuk. A tűzről levéve az 5 dkg vajat hozzá adjuk, majd ezt a mázat a keksz tetejére kenjük.
Ha kihűlt egy éjszakára tegyük hűtőbe, másnapra kellően összepuhul és forró vizes késsel szépen szeletelhető.
30 * 22 cm-es tepsiben készült.















Raffaello golyó házilag, én nem tette bele mandulát, és úgy is finom. Sütés nélküli.
Hozzávalók:
160 g sovány tejpor
60 ml víz
10 dkg vaj (olvasztott)
8 dkg porcukor
8.5 dkg kókuszreszelék
250 g mandula (50 darab, blansírozott)
+ kókuszreszelék a hempergetéshez.
Elkészítés:
A vízből és a cukorból szirupot készítünk gáztűzhelyen.
Egy tálban összekeverjük a tejport a kókuszreszelékkel.
Aikor felforrt a szirup, lehúzzuk a tűzről a lábast, és állandóan kevergetve hozzáadjuk kókuszreszelékes tejport, és beleöntjük az olvasztott vajat is. Sima masszát kell Golyókat formázunk, s mindegyik közepébe egy egész mandulaszemet dugunk.
Utolsó lépésben meghempergetjük a golyókat kókuszreszelékben.
Köszönjük mindenkinek a válaszokat!
Tiramisura én ios gondoltam, de van olyan problémás vendégünk, akit a tejszínes éés társai megcsikarják. Citromos-csokis muffin mellett döntöttünk, illetve sós muffin mellett.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!