Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell gőz felett felvern...

Hogyan kell gőz felett felverni a tojásfehérjét?

Figyelt kérdés
Azt tudom , hogy forralni kell az alsó edényben vizet , de a tojásfehérjét milyen edényben kell verni( másik fém lábas vagy fém tál vagy műanyag tál?
2018. jún. 20. 15:23
 1/4 anonim ***** válasza:
fém biztonságosabb a hő miatt, és mindenképpen kézzel! úgy lesz tartós
2018. jún. 20. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
66%

Egy fém tálban, ami az alsó edénynek befedi a száját, de az alja nem éri el a vizet, csak a gőzben áll.


A víznek nem kell lobogtatva forrni, csak gyöngyözve.


Ebben a felső edényben kezdjük el verni a tojásfehérjét, de még ne tegyük a víz főlé.


A tojásfehérjét verjük kemény habbá, szórjuk bele a cukrot, verjük tovább, majd vízfürdő felett, folyamatosan habverővel verve 4-5 percig gőzöljük.

2018. jún. 20. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

"az alsó edénynek befedi a száját, de az alja nem éri el a vizet, csak a gőzben áll."

A fővő víz is és a felette lévő gőz is 100 fokos. Nem tökmindegy?

2018. jún. 20. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

"A fővő víz is és a felette lévő gőz is 100 fokos. Nem tökmindegy?"


NEM, nem tökmindegy!


Ha beleér a vízbe a tál alja, akkor ott kapásból megfö a tojáshab, ha csak gözben van, akkor nem.


Hogy pontosan miért van így, azt nem tudom, de hogy így van, az tapasztalat!

2018. jún. 21. 07:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!