Hogyan kell gőz felett felverni a tojásfehérjét?
Egy fém tálban, ami az alsó edénynek befedi a száját, de az alja nem éri el a vizet, csak a gőzben áll.
A víznek nem kell lobogtatva forrni, csak gyöngyözve.
Ebben a felső edényben kezdjük el verni a tojásfehérjét, de még ne tegyük a víz főlé.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá, szórjuk bele a cukrot, verjük tovább, majd vízfürdő felett, folyamatosan habverővel verve 4-5 percig gőzöljük.
"az alsó edénynek befedi a száját, de az alja nem éri el a vizet, csak a gőzben áll."
A fővő víz is és a felette lévő gőz is 100 fokos. Nem tökmindegy?
"A fővő víz is és a felette lévő gőz is 100 fokos. Nem tökmindegy?"
NEM, nem tökmindegy!
Ha beleér a vízbe a tál alja, akkor ott kapásból megfö a tojáshab, ha csak gözben van, akkor nem.
Hogy pontosan miért van így, azt nem tudom, de hogy így van, az tapasztalat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!