A fagyasztott tojásfehérjét tényleg nem lehet felverni?
Van egy csomó a fagyóban, gondoltam kipróbálom a habcsókot idén karácsonykor.
De kolléganőm szerint a fagyasztott fehérjét nem lehet kemény habbá verni.
Tapasztalatok?
Dehogynem lehet, én sok éve fagyasztom és utána minden gond nélkül fel is tudom verni egész keményre.
Csak olyanoknak nem sikerül, akik még vagy sosem próbálták, vagy nem tudnak habot verni.
NEgyven éve sütök-fözök, és kb ugyanennyi ideje fagyasztom le a maradék tojásfehérjét (meg tojássárgáját is), föként azért, mert utána ugyanúgy tudom felhasználni, akár piskótához vagy habcsókhoz is. Eddig egyetlen egyszer sem fordult, elö, hogy nem verödött fel.
Szerintem ha valakinek problémája volt ezzel, akkor az nem a fagyasztás miatt, hanem mert belekerült valamennyi sárgája még fagyasztás elött.
Köszönöm, akkor kipróbálom.
Szobahőmérsékleten tervezem kiolvasztani, és utána rögtön felhasználni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!