Ötletek mit főzhetnék fagyasztott tenger gyümölcsei mixből?
Ömlesztve valóban paella vagy rizotttó vagy levesek, tészták, rizsételek, pl. kókusztejes thai leves, japán soba tészta, tempura, stb.
Szétválogatva:
- rozmaringos vajban pirított kagylóhús
- fokhagymás-paradicsomos leves kagylóval
- sült garnélák mangókrémmel
- petrezselyempesztós garnélák nyárson
- mézes-chilis garnélák
- tintahalas curry
- tintahal tejfölös articsókapürével
- grillezett tintahal petrezselymes kókuszöntettel
Levest szoktam belőle legtöbbször. Egyszerű, gyors.
Ahogy én készítem:
zelelrszárat, újhagymát esetleg egy kis sárgarépát pici vízzel kókuszzsíron megpárolok. Ha puha mixerrel pürésítem, felöntöm alaplé és víz keverékével. Beleteszem a tenger gyümölcsei mixet amikor puha felöntöm tejszínnel és ízlés szerint fűszerezem. Vajas kenyérrel szoktuk sütni. A legjobb hozzá a házi teljes kiőrlésű bagett frissen sütve. Amire figyelni kell, ha surimi is van benne, az sokkal gyorsabban puhul, mint a többi, azt érdemes kiválogatni és később beletenni.
Készülhet belőle tésztaszósz is azt vagy paradicsomosan készítem (főzött paradicsommártás, semmi extra) vagy készítek egy ragut zellerszár, paradicsomkocka, fokhagyma, petrzselyem, fehérborból és ebbe teszem bele, esetleg egy löttyintésnyi tejszín is kerülhet bele.
Nagyon szeretem úgy is ha sós lisztben megforgatom és forró olajban ropogósa sütöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!