A fagyasztott nudli, gombóc miért ragad össze amikor főzőm?
Gondolom nem elég forró a víz... Vagy ha forró is, de kevés, és ha belerakod egyszerre a fagyos nudlit, akkor nagyon lehűti, nem tud főzni, csak ázni, és ezzel párhuzamosan összeragadni.
Mondjuk az sem mindegy, mit tartalmaz a nudli, milyen minősg...
Javaslom bő és forró vízbe tenni, és esetleg ha sok a nudli, akkor nem egy adagban megfőzni, vagy legalább apránként a vízbe adagolva főzni, hogy forró maradjon a víz..
Bő és forró vízben kell kifőzni, az újraforrásig párszor megkevergetve, mert hajlamos leülni és leragadni a fazék fenekére.Egy kevés olaj a vízbe, tényleg jótékonyan hat.
Amikor feljönnek a víz tetejére, akkor is terelgetni, hogy ne tudjanak összetapadni.
Egy kilós csomagot tényleg nem lehet egy menetben kifőzni, legalább kétszerre, de lehet, hogy háromszorra.
A fazék nagyságától, a víz mennyiségétől függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!