Miért jó gőz fölött felverni a tojásfehérjét?
Figyelt kérdés
Keményebb lesz vagy tartósabb?2015. júl. 16. 20:59
1/7 anonim válasza:
Visszakérdezés: különben hogyan vernéd fel, hogy ne essen össze ? A vízgőz m1ximum 100°C hőmérsékletű, de egy felette tartott habverő üstben ennél 10-20°-kal alacsonyabb is lehet a hőmérséklet, azaz a fehérje lassan szilárdul meg (denaturálódik), és a felverés közben van idő megfelelő mennyiségű levegőt belekeverni a habosodáshoz.
2/7 anonim válasza:
A másik lényege, hogy megfő, így nem lesztek véletlen se betegek.
3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2: Így már érthető, ha megfő, akkor nem veszélyes, és nyilván tartósabb, keményebb is. De a vízgőz FÖLÖTT is megfő? Vagy a forrásban lévő vízben BENNE legyen az edény a tojásfehérjével?
2015. júl. 16. 21:23
4/7 anonim válasza:
Benne kell lenni az edénynek a vízben.
5/7 anonim válasza:
NEM kell a vízben lenni az edénynek. NEM forróvízben kell felverni, hanem gőz fölött.Vagyis az edényben gőzölög a víz és az edényt a gőz melegíti. A tojáshab így is megfő.
6/7 anonim válasza:
A tojásfehérje 43 fokon kicsapórdik, azaz megfö. Ezért elég, ha göz fölött vered fel. Az edény alja nem érhet a vízbe, mert akkor ott fötttojásfehérje lesz, és nem hab.
7/7 anonim válasza:
Hmm nemem mindig beleér a vízbe, nem lesz soha főtt tojásfehérje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!