Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért jó gőz fölött felverni...

Miért jó gőz fölött felverni a tojásfehérjét?

Figyelt kérdés
Keményebb lesz vagy tartósabb?
2015. júl. 16. 20:59
 1/7 anonim ***** válasza:
Visszakérdezés: különben hogyan vernéd fel, hogy ne essen össze ? A vízgőz m1ximum 100°C hőmérsékletű, de egy felette tartott habverő üstben ennél 10-20°-kal alacsonyabb is lehet a hőmérséklet, azaz a fehérje lassan szilárdul meg (denaturálódik), és a felverés közben van idő megfelelő mennyiségű levegőt belekeverni a habosodáshoz.
2015. júl. 16. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
A másik lényege, hogy megfő, így nem lesztek véletlen se betegek.
2015. júl. 16. 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat


2: Így már érthető, ha megfő, akkor nem veszélyes, és nyilván tartósabb, keményebb is. De a vízgőz FÖLÖTT is megfő? Vagy a forrásban lévő vízben BENNE legyen az edény a tojásfehérjével?

2015. júl. 16. 21:23
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
Benne kell lenni az edénynek a vízben.
2015. júl. 16. 21:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
95%
NEM kell a vízben lenni az edénynek. NEM forróvízben kell felverni, hanem gőz fölött.Vagyis az edényben gőzölög a víz és az edényt a gőz melegíti. A tojáshab így is megfő.
2015. júl. 16. 22:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
A tojásfehérje 43 fokon kicsapórdik, azaz megfö. Ezért elég, ha göz fölött vered fel. Az edény alja nem érhet a vízbe, mert akkor ott fötttojásfehérje lesz, és nem hab.
2015. júl. 16. 22:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Hmm nemem mindig beleér a vízbe, nem lesz soha főtt tojásfehérje.
2015. júl. 16. 23:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!