Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan tudom felverni a...

Hogyan tudom felverni a tojásfehérjét kemény habbá?

Figyelt kérdés

Akárhányszor csinálom, sosem lesz olyan mint amilyennek kellene lennie.. folyós marad. 3 tojássárgájához hozzáteszek 6 ek. kristálycukrot, habverővel kb. 5-10 percig csinálom, de nem áll meg benne a kanál... Nem elég friss a tojás? Több cukorral?

Próbáltam 2 részletben is, hogy közben adom hozzá a cukrot, de így sem akar összejönni.



2013. febr. 13. 23:00
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

"3 tojássárgájához hozzáteszek 6 ek. kristálycukrot"


öööö, nem értem hogy jön a sárgája a fehérjéből vert habhoz:)))


Csak a fehérjét kell felverni szigorúan cukor nélkül, ha már kezd keményedni, elég akkor hozzáadni a cukrot és kemény, édes hab lesz.Ha az elején beleteszed a cukrot, vagy amíg folyós sose lesz belőle kemény hab.Sárgája meg nem kell bele, semmi keresnivalója ;-) Sok sikert:)

2013. febr. 13. 23:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim válasza:
Nem kell neki annyi idő. Nekem 2 perc után robotgéppel kemény hab lesz belőle. A fehérjét önmagában szoktam felverni, nem adok hozzá semmit. A sárgáját a tesztához hozzákeverem és a fehérjét a legvégén adom hozzá a masszához.
2013. febr. 13. 23:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
Tojássárgájához?
2013. febr. 13. 23:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
gondolom eliras volt a sarga. en ugy csinalom hogy eloszor felverem a feherjet cukor nelkul teljesen kemenyre, es mikor mar kesz akkor teszem hozza a cukrot kanalankent es verem tovabb de mar nem olyan nagy fokozaton. addig kell csinalni mig szepen kifenyesedik a teteje.
2013. febr. 13. 23:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
ha a sárgájából nagyobb adag belemegy véletlenül a szétválasztásnal, akkor már nem lesz olyan kemény
2013. febr. 13. 23:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Fontos, hogy a tojásfehérje szobahőmérsékletű legyen, mielőtt fel akarod verni.
2013. febr. 14. 00:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

Egy fém kanál nem is fog benne soha megállni, maximum egy pillekönnyű műanyag kanálka ;) De folyósnak akkor sem szabad lennie...


A tojásfehérje hamarabb felverődik, ha szobahőmérsékletű. A cukrot ne a felverés előtt add hozzá, hanem fokozatosan, 2-3 adagban. Elkezded felverni a fehérjét, és amikor már nagyjából összeállt, kifehéredett, akkor adagolod hozzá a cukrot.

Furcsa, hogy így sem jön össze...


Géppel csinálod? :)

2013. febr. 14. 00:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

Sose próbáltam kanalat megállítani benne, csak felfordítottam a edényt, meg se moccant :) Azt hiszem, én nem teszek bele cukrot veréskor, mindenesetre lazán felverődik bármikor, hidegen is. A gép sebességétől is függ, hány perc, szerintem 10 perc még kézzel is elég, bár nem emlékszem már, régen volt, amikor úgy csináltam. Felverődött akkor is.

Sajnos nem tudom, mi lehet az oka, hogy Neked nem megy.

2013. febr. 14. 00:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
bocsi, fehérjét akartam írni!
2013. febr. 14. 09:28
 10/10 anonim válasza:

Tdom, mi a gond, én is így voltam vele, én habcsókot csináltam, és sosem lett jó, sosem sikerült a fehérjét cukorral keményre kevernem, folyt, mint a fene. Pedig minden recept így írta. Aztán rájöttem: előbb kell felverni a fehérjét, így kemény lesz, a cukrot meg utána adagolom bele, amikor már kemény, és robotgéppel még folytatom a keverést, amíg el nem fogy a cukor. Olyan kemény lett, hogy a habcsókok szépen megálltak a tepsiben.


Így sikerülni fog, de úgy sosem sikerült, hogy az elején tettem bele a cukrot...

2013. febr. 14. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!