Hogyan tudom felverni a tojásfehérjét kemény habbá?
Akárhányszor csinálom, sosem lesz olyan mint amilyennek kellene lennie.. folyós marad. 3 tojássárgájához hozzáteszek 6 ek. kristálycukrot, habverővel kb. 5-10 percig csinálom, de nem áll meg benne a kanál... Nem elég friss a tojás? Több cukorral?
Próbáltam 2 részletben is, hogy közben adom hozzá a cukrot, de így sem akar összejönni.
"3 tojássárgájához hozzáteszek 6 ek. kristálycukrot"
öööö, nem értem hogy jön a sárgája a fehérjéből vert habhoz:)))
Csak a fehérjét kell felverni szigorúan cukor nélkül, ha már kezd keményedni, elég akkor hozzáadni a cukrot és kemény, édes hab lesz.Ha az elején beleteszed a cukrot, vagy amíg folyós sose lesz belőle kemény hab.Sárgája meg nem kell bele, semmi keresnivalója ;-) Sok sikert:)
Egy fém kanál nem is fog benne soha megállni, maximum egy pillekönnyű műanyag kanálka ;) De folyósnak akkor sem szabad lennie...
A tojásfehérje hamarabb felverődik, ha szobahőmérsékletű. A cukrot ne a felverés előtt add hozzá, hanem fokozatosan, 2-3 adagban. Elkezded felverni a fehérjét, és amikor már nagyjából összeállt, kifehéredett, akkor adagolod hozzá a cukrot.
Furcsa, hogy így sem jön össze...
Géppel csinálod? :)
Sose próbáltam kanalat megállítani benne, csak felfordítottam a edényt, meg se moccant :) Azt hiszem, én nem teszek bele cukrot veréskor, mindenesetre lazán felverődik bármikor, hidegen is. A gép sebességétől is függ, hány perc, szerintem 10 perc még kézzel is elég, bár nem emlékszem már, régen volt, amikor úgy csináltam. Felverődött akkor is.
Sajnos nem tudom, mi lehet az oka, hogy Neked nem megy.
Tdom, mi a gond, én is így voltam vele, én habcsókot csináltam, és sosem lett jó, sosem sikerült a fehérjét cukorral keményre kevernem, folyt, mint a fene. Pedig minden recept így írta. Aztán rájöttem: előbb kell felverni a fehérjét, így kemény lesz, a cukrot meg utána adagolom bele, amikor már kemény, és robotgéppel még folytatom a keverést, amíg el nem fogy a cukor. Olyan kemény lett, hogy a habcsókok szépen megálltak a tepsiben.
Így sikerülni fog, de úgy sosem sikerült, hogy az elején tettem bele a cukrot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!