Gyorsan írna valaki túrós sütemény receptet, aminél nem kell a tojásfehérjét felverni és persze nagyon finom?
Búvártúrós
Hozzávalók:
A tésztához:
35 dkg liszt
20 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
2 ek. kakaó
1 cs. sütőpor
1 tojás
5 dl kefír
1,5 dl olaj
A búvártúrókhoz:
50 dkg túró
6 dkg cukor
2 tojás
12 dkg vaj/margarin
2 cs. vaníliás cukor
10 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
A mazsolát beáztatjuk.
A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük egy tálban. Hozzáütjük a tojást, belecsorgatjuk az olajat, hozzákanalazzuk a kefírt. Ha nagyon száraz lenne a tészta, nyugodt szívvel lazítható némi hideg tejjel. Egy sűrű, inkább kenhető, mint folyékony masszát kell kapnunk.
Erősen kikent, lisztezett tepsibe simítjuk.
A túrót, ha nagyon darabos volna, áttörjük. Ízesítjük a cukorral, vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával, hozzáadjuk a tojásokat, az olvasztott margarint, végül beleszórjuk az áztatott mazsolát.
Ebből a túrós masszából kanállal halmokat szaggatunk a kakaós tészta tetejére. Sülés közben a tészta megemelkedik, a túrólabdák belesüllyednek - innen a név. Előmelegített sütőben én 40-45 percig sütöttem - tűpróbával ellenőrizzük!
2 dl kefír,
25 dkg túró,
1 egész tojás,
1 vaníliás cukor,
1 sütőpor,
1 bögre kristálycukor,
20 dkg liszt,
fél bögre olaj,
1 citrom,
fél bögre búzadara
Elkészítés
A tojást a bögre kristálycukorral habosra keverjük. A kefírbe beleöntjük a sütőport, összekeverjük. Ha felhabosodik, a tojásos cukorhoz öntjük. 2 bögre lisztet öntünk hozzá, jól összedolgozzuk. Reszelt citromhéjával elkeverjük, beleöntjük az olajat, majd a tésztamasszával jól elkeverjük. A túrótölteléket külön edényben készítjük. A túrót ízlés szerint cukrozzuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot. Jól elkeverjük, egy kis tejjel lágyítjuk. A tésztamasszának a felét kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, a búzadarával meghintjük (nem vastagon), a túrót ráöntjük. A túró tetejét újra megszórjuk búzadarával, majd a maradék tésztamasszát is ráöntjük. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
van egy nagyon jó kis receptem, először azért próbáltam ki, mert nem hittem, hogy ebből sütemény lesz, aztán mindenkinek tetszett, úgyhogy maradt a gyűjteményembe.
Lusta túrós
1 bögre liszt,
1 bögre cukor,
1 sütőpor,
1/2 kg túró,
5-6 kanál lekvár (barackdzsemmel, ribizlivel nagyon finom)
1 maroknyi mazsola,
0,2 lit tej,
3 tojás, és
margarin a forma kikenéséhez.
A dzsemen, és a túrón kivül mindent összekeversz, és a kikent formába belesimitod, kanállal csak rádobálod a túrót, és a dzsemet, és már mehet is a sütőbe.
Hőkeveréssel 180 fokon sütöd tűpróbáig, és hagyod kihűlni.
Vaniliás porcukor a tetejére, és már mehet is az asztalra.
Tény, hogy ennyi anyag felhasználásával talán lehetne valami komolyabbat is sütni (ez kapcsos formában 12 szelet), de igazán finom, és nem mindennapi, próbáld meg, hátha a te családodnak is megtetszik!
Hú, ezt azt hittem én találtam ki.
Én bögrés túrósnak hívom, lekvárt nem teszek bele, csak sok mazsolát és citromlevet, -héjat.
Szeretjük!
Gyerekek!
A búvártúróst csináltam meg.
Fantasztikus!
Próbáljátok ki!
És szerintem továbbvariálható is, pl. túró helyett más tölteléket, pl. lekvárt... teszel a kakaólepény tésztába.
Köszi mindenkinek! Egyébként a többi is sorra fog kerülni.
egyébként legelső vagyok:)
szerintem is nagyon finom azért ajánlottam:D
és nekem ez a kedvenc sütim(L)
örülök ,hogy ízlett a süti:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!