Gyorsan írna valaki túrós sütemény receptet, aminél nem kell a tojásfehérjét felverni és persze nagyon finom?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Búvártúrós
Hozzávalók:
A tésztához:
35 dkg liszt
20 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
2 ek. kakaó
1 cs. sütőpor
1 tojás
5 dl kefír
1,5 dl olaj
A búvártúrókhoz:
50 dkg túró
6 dkg cukor
2 tojás
12 dkg vaj/margarin
2 cs. vaníliás cukor
10 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
A mazsolát beáztatjuk.
A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük egy tálban. Hozzáütjük a tojást, belecsorgatjuk az olajat, hozzákanalazzuk a kefírt. Ha nagyon száraz lenne a tészta, nyugodt szívvel lazítható némi hideg tejjel. Egy sűrű, inkább kenhető, mint folyékony masszát kell kapnunk.
Erősen kikent, lisztezett tepsibe simítjuk.
A túrót, ha nagyon darabos volna, áttörjük. Ízesítjük a cukorral, vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával, hozzáadjuk a tojásokat, az olvasztott margarint, végül beleszórjuk az áztatott mazsolát.
Ebből a túrós masszából kanállal halmokat szaggatunk a kakaós tészta tetejére. Sülés közben a tészta megemelkedik, a túrólabdák belesüllyednek - innen a név. Előmelegített sütőben én 40-45 percig sütöttem - tűpróbával ellenőrizzük!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
2 dl kefír,
25 dkg túró,
1 egész tojás,
1 vaníliás cukor,
1 sütőpor,
1 bögre kristálycukor,
20 dkg liszt,
fél bögre olaj,
1 citrom,
fél bögre búzadara
Elkészítés
A tojást a bögre kristálycukorral habosra keverjük. A kefírbe beleöntjük a sütőport, összekeverjük. Ha felhabosodik, a tojásos cukorhoz öntjük. 2 bögre lisztet öntünk hozzá, jól összedolgozzuk. Reszelt citromhéjával elkeverjük, beleöntjük az olajat, majd a tésztamasszával jól elkeverjük. A túrótölteléket külön edényben készítjük. A túrót ízlés szerint cukrozzuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot. Jól elkeverjük, egy kis tejjel lágyítjuk. A tésztamasszának a felét kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, a búzadarával meghintjük (nem vastagon), a túrót ráöntjük. A túró tetejét újra megszórjuk búzadarával, majd a maradék tésztamasszát is ráöntjük. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
van egy nagyon jó kis receptem, először azért próbáltam ki, mert nem hittem, hogy ebből sütemény lesz, aztán mindenkinek tetszett, úgyhogy maradt a gyűjteményembe.
Lusta túrós
1 bögre liszt,
1 bögre cukor,
1 sütőpor,
1/2 kg túró,
5-6 kanál lekvár (barackdzsemmel, ribizlivel nagyon finom)
1 maroknyi mazsola,
0,2 lit tej,
3 tojás, és
margarin a forma kikenéséhez.
A dzsemen, és a túrón kivül mindent összekeversz, és a kikent formába belesimitod, kanállal csak rádobálod a túrót, és a dzsemet, és már mehet is a sütőbe.
Hőkeveréssel 180 fokon sütöd tűpróbáig, és hagyod kihűlni.
Vaniliás porcukor a tetejére, és már mehet is az asztalra.
Tény, hogy ennyi anyag felhasználásával talán lehetne valami komolyabbat is sütni (ez kapcsos formában 12 szelet), de igazán finom, és nem mindennapi, próbáld meg, hátha a te családodnak is megtetszik!
Hú, ezt azt hittem én találtam ki.
Én bögrés túrósnak hívom, lekvárt nem teszek bele, csak sok mazsolát és citromlevet, -héjat.
Szeretjük!
Gyerekek!
A búvártúróst csináltam meg.
Fantasztikus!
Próbáljátok ki!
És szerintem továbbvariálható is, pl. túró helyett más tölteléket, pl. lekvárt... teszel a kakaólepény tésztába.
Köszi mindenkinek! Egyébként a többi is sorra fog kerülni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
egyébként legelső vagyok:)
szerintem is nagyon finom azért ajánlottam:D
és nekem ez a kedvenc sütim(L)
örülök ,hogy ízlett a süti:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!