Hogyan kell gőz felett felverni a tojásfehérjét?
Figyelt kérdés
Bővebben: a pontos lépeseket szeretném megtudni,a neten nem találtam semmi választ,előre is köszi!:)2011. febr. 18. 21:17
1/4 anonim válasza:
Ha van duplafalú edényed, akkor abba, ha nincs, akkor két edényből állíts össze egyet.Pl. egy fazék, és ráteszel egy habüstöt, vagy tálat. Alsóban gyengén forrjon a víz. A felső ne érjen a vízbe.
A recept szerint (1 fehérjéhez általában 2 ek. porcukor)beleszórsz mindent (csipet só, kis ecet, vagy pálinka, vagy citromlé). Vered a habot a hozzávalókkal addig, amíg a habverőn megáll a hab, szép fényes lesz. Leveszed, és a recept szerint tovább.
2/4 anonim válasza:
Én kristálycukorral szoktam habot csinálni. 1 fehérje 1 evőkanál cukor. Gyorsabban kész, ha előbb cukor nélkül félig felverem és azután teszem hozzá a cukrot.
3/4 anonim válasza:
ahogy az első írta, arra ügyelj, hogy az alsó labosra helyezett másik szépen belepasszoljon, ne mocorogjon ösze vissza, nehogy felboruljon az egész.alul gyöngyözik a víz,a fölső nem ér bele, és a cukros tojásfehérjét kézi vagy gépi habverővel percel alatt kőkeményre verjük.utána leemelni a vízről, ne főjön tovább, mert kicsapódhat.
4/4 anonim válasza:
Előző írja, hogy percek alatt kész a gőz fölött felvert hab. Ez nem így van, mert egy kicsit időigényes. Igaz én általában 6-8 fehérjéből szoktam készíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!