Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell felverni a tojásfe...

Hogyan kell felverni a tojásfehérjét kemény habbá?

Figyelt kérdés

Általában sok mindent megsütök ne ez sose sikerül. Valaki leírná Nekem? De úgy mint egy dedósnak mert akárhányszor fogtam neki csak löttyedmény lett belőle:-)

Kézi habverővel vagy géppel? hány percig?

Előre is köszönöm!


2009. márc. 10. 16:34
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Én géppel szoktam felverni a tojáshabot, de mielőtt hozzáfogok, teszek bele egy csipetnyi SÓT. Türelem kell hozzá. Nem lehet elkapkodni, addig kell verni, ameddig a felfordított edényből nem esik ki.

Nagyon fontos, FELVERHETETLEN a tojásfehérje, ha bármilyen kicsi sárgája is belekerül.

2009. márc. 10. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
97%
Általában akkor sem sikerül, ha nem friss a tojás!
2009. márc. 10. 16:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
95%
Nekem kézzel és géppel is szokott sikerülni. Fontos a friss tojás, és hogy az elválasztásnál egy pici sárgája se kerüljön bele. Kézzel elég sokáig tart de gépnél a maxra kapcsolva kb 1 perc és már fel lehet fordítani.
2009. márc. 10. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!!
2009. márc. 10. 17:08
 5/13 anonim ***** válasza:
95%
egy csepp ecettől meg egyenesen sziklakemény les z és nem érződik az ízén. Öregebb tojásból ha csinálom akkor is jó lesz, akkor mindig egy mokkás kanűl ecetet adok hozzá és tovább tart 2-3 perc és aközepes fordulatot használom a gépen ( nekem 5 állású és a 3-on csinálom, a túl gyors agyonüti a habot)
2009. márc. 10. 17:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
68%
Hamarabb felverődik és keményebb lesz, ha teszel bele egy csipetnyi sót. Fontos, hogy ne kerüljön bele tojássárgája. Hogy hány percig kell verni, azt nem számoltam sosem, de elég intenzíven kell. Én mindig kézzel verem, érdekes módon mixerrel nem sikerül. Ja, és legyen hideg. Ha pl. vizes piskótának vered, akkor hideg vizet tegyél bele, csip. sót és tedd be kicsit a hűtőbe.
2009. márc. 10. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 A kérdező kommentje:
Oké megpróbálom:-) köszönöm nektek is!!
2009. márc. 10. 18:24
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Csodalom hogy senki nem irta, hogy porcukorral lesz jo kemeny meg a hab! Verd a feherjet, es kozbe tegyel bele par kanal porcukrot, nyilvan attol fugg, mennyi tojasbol vered a habot. Amugy gepi verovel keszitem el.
2009. márc. 10. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
97%
ha előtte hűtőbe teszed a tojást akkor is könnyebb:-) Géppel secperc alatt meg van
2009. márc. 10. 19:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 A kérdező kommentje:
hát ha ennyi tanáccsal sem fog sikerülni tényleg béna vagyok:-) ezer köszönet mindenkinek!
2009. márc. 10. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!