Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az én pogácsáim miért mindig...

Az én pogácsáim miért mindig ilyen csúnya laposak?

Figyelt kérdés
Elmásznak oldalra, és széles, lapos papucsformát vesznek fel. Másoknál meg olyan helyes pici, de magas pogikat látok. Mi a titok? Mikor tepsibe teszem és lekenem, még rendben vannak. Aztán az újabb (rövid) pihentetés, de főleg a kisütés után, már ellapulnak.
2018. jún. 17. 12:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
26%
Valódi élesztőt használ vagy por/száritott?
2018. jún. 17. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
66%
Az alaprecept, az összetevők helyes aránya, a liszt minősége, az élesztő frissesége, milyen vastagra nyújtod, mind mind befolyásolhatja. Ezek ismerete nélkül nehéz megmondani. Nekem kelesztés nélküli receptem is van, az is mindig sikerül.
2018. jún. 17. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
52%
Magas akkor lesz a pogácsa, ha nem nyújtód vékonyra a tesztat
2018. jún. 17. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
5%

A magas pogácsákhoz nem értek, én boldog vagyok a vékonyabbra nyújtott laposakkal, az a helyzet.


De zsemlét, kenyeret sütök és azok nem lapulnak el, mivel ritkán pihentetem őket formázás után. Te is írod, hogy pihentetés után másznak szét, no, nekem is ezt tették pihentetéskor, gondolom, valami arányok miatt, de nekem maga a tészta tökéletes, csak nem tűri a pihentetést. Akkor azt hagyd ki, nem kötelező, a sütőben úgyis szépen kel és dudorodik még :)

2018. jún. 17. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
45%

Most olvasom, hogy kisütés után még lapulnak. Hoppá. Ennyire habtészta nem szokott lenni a pogácsa, hogy utána összeessen, itt valami gond lehet az arányokkal. Nekem csak az erősen tojásfehérjehabos sütik képesek sütés utáni összeesésre, a kelt tészták soha, azok elég szilárdak lesznek, mire kisülnek.

Ilyenről még nem is hallottam.

2018. jún. 17. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
56%

Vigyázz, hogy a lekenésnél ne folyjon le a tojás, mert akkor a pogi lapos lesz.

De ez csak egy tanács, mert lehet nálad nem ez az ok.

2018. jún. 17. 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
61%

- jó élesztő

- magasabbra hagyott tészta

- de mamától tanulva én szaggatás után két tenyérrel sodorgatva párat, emelek rajta

2018. jún. 17. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszi a tippeket, majd végigpróbálom őket. Sajnálom, hogy itt járt a lepontozódémon.
2018. jún. 17. 13:47
 9/11 anonim ***** válasza:
71%
Kérdező, valószínűleg túlkel a tészta, attól lapul.
2018. jún. 17. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

A kelt tésztából készült pogácsa eldől, vagy lapos lesz.

Ennek több oka lehet. Alacsony a liszt sikér tartalma, nincs mi összefogja a tésztát. Nem volt 20 percig dagasztva, hogy a sikér tartalom aktiválódjon. Lágyabb lett a tészta a kelleténél. 10%-kal kevesebb tejjel vagy tejföllel készítsd a következőt. "Elkél" túlkel a tészta. Megformázás után a szokásos kelesztési időből vegyél le 10 percet. Nem elég meleg sütőbe teszed, és nem sülni kezd, hanem folytatja a kelést. 220 fokra előmelegített sütőbe tedd és amikor rázártad az ajtót, akkor állítsd be az előírt hőfokot (vagy ha nincs előírva, akkor 180 fokot).

2018. jún. 19. 13:24
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!