SOS! A mélyhűtött leveles tésztámat mitől rontottam el?
Én elég vastagnak találtam a nyers tésztát, és egy kicsit nyújtottam rajta. Megtöltöttem sajttal és sonkával, majd össze hajtottam mint a káposztás hajtókát. Tetejét megkentem tojással.
Az előírás szerint, előmelegített 230 °C-os sütőben 15 percig sütöttem, de nem lett leveles a tésztája, hanem kissé ragacsos, olyan összeállós.
Mit csináltam rosszul? Még van 3 lapom amivel nem csináltam semmit, de már kiolvadt.
Segítsetek, nem szeretném a többit is elszúrni, mert elég drága.
Én is úgy csinálom, mint a 19:15. A lényeg, hogy nem melegedhet túl a tészta, amíg nyújtod. Kicsi lisztet szórsz a lapra és alá, gyors mozdulatokkal kinyújtod, éles hideg késsel vágod, töltöd, hajtod/tekered, elkevert tojással megkened és előmelegített, forró! sütőbe teszed, amibe alulra már a bekapcsoláskor beteszel egy kis tepsiben vagy hőálló tálban forró vizet. Sütés közben nem nyitogatod, csak amikor az ablakon át már látod, hogy szépen megpirult.
Egyébként, vannak ócska leveles tészták, amikkel bármit teszel, nincs sok esélyed. Nekem pl. az Aldiban kapható nagyon bevált, az ára is nagyon jó, kiadós és szép magasra nő sülés közben.
Köszönöm szépen a válaszokat. Ezt az adagot még kisütöttem, sajna már teljesen kiolvadt a tészta mire sütöttem, ergo... felmelegedett, amitől óva intettetek. De azért egy kicsit jobb lett mint az első.
Van még egy adag a fagyasztómba a következőt majd így sütöm ahogy mondtátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!