Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Meggyes pitét hol rontottam el?

Meggyes pitét hol rontottam el?

Figyelt kérdés
Sütés közben a közepe felpúposodott, a tészta száraz, keksz-szerű lett. Sütőpor nem volt benne, csak tojás, liszt, cukor, margarin, meggy. Kicsit ragacsos volt a massza, mikor a tepsibe öntöttem, lehet, hogy ez volt a gond?
2011. júl. 3. 18:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
a tésztának nem szabadott volna ragacsosnak lenni, hanem képlékenynek. miután belenyomkodtad a tepsibe jól meg kell szurkálni,mert különben a meleg levegő nem tud kijönni és felpúposodik..
2011. júl. 3. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
A meggyes pite tésztája zsíros gyúrt tészta. Ha úgy öntötted a tepsibe akkor ne csodálkozz hogy rossz lett! Honnan vetted hogy önteni kell? Sok zsíradék kell hozzáde gyúrni kell és sodrófával nyújtani kell! A zsírossága miatt eleve nem lehet ragacsos.A pite két omlós tészta közötti meggy.És kell hozzá sütőpor.
2011. júl. 3. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 A kérdező kommentje:
Bocsi, igazából meggyes lepényről van szó.
2011. júl. 3. 19:29
 4/13 anonim ***** válasza:
akár gyúrt, akár kevert tésztéval csináltad a sütőpor hiányzik belőle.
2011. júl. 3. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
a gyúrt tésztát is sűrűn megszúrkáljuk villával sütés előtt, (még az alsó lapot is) hogy a gőz ki tudjon szabadulni. így nem púposodik.
2011. júl. 3. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:

"Bocsi, igazából meggyes lepényről van szó."


Az meg kelt tészta élesztővel kevés zsíradékkal.

2011. júl. 3. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
ha öntötted a tepsibe, akkor csakis kevert tészta lehetett,ami sütőpor hiánya miatt lett kekszes. rossz recepted volt, vagy kifelejtetted:(
2011. júl. 3. 20:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
írd le a receptet és megmondjuk,hogy mi a baj
2011. júl. 3. 20:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 A kérdező kommentje:

Hozzávalók:

(4 személyre):

20 dkg liszt

20 dkg vaj

25 dkg porcukor

30 dkg kimagozott meggy

5 tojás

Elkészítés:

A vajat hét dkg cukorral habosra verjük, és egyenként hozzákeverjük a tojássárgájákat. A tojásfehérjéket felverjük habnak szintén hét dkg cukorral, s amikor már fényes, óvatosan hozzáadjuk a tojássárgájákhoz. Ezután a masszát elkeverjük a hozzászitált liszttel, és papírral kibélelt tepsibe öntjük. A meggyekre ráhintünk tíz dkg porcukrot, levüket gyengén kinyomkodjuk, s a meggyeket a tésztára szórjuk. Mérsékelt tűznél pirosra sütjük.

2011. júl. 3. 21:15
 10/13 anonim ***** válasza:
ez piskóta. Kellett volna bele sürőpor.
2011. júl. 3. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!