Alábbi recept alapján mézeskalács tésztát gyúrtam, de nagyon RAGAD, nem áll össze, és nem lehet kinyújtani, mit rontottam el?
Hogyan javítsam?
Hogyan nyújtsam ki?
A kezemről is alig tudtam levakarni,pedig úgy tudtam,hogy a kézmelegtől megolvad minden összetevő,és leválik a kézről...
Ez a receptem:
Nem.
Azt írja a recept,hogy "kis pihentetés",azt goindoltam egy óra az elég lesz....
Napokig kellene?
Köszönöm szépen.
Akkor megpróbálok kicsit a hűtővel trükközni,hogy jobb legyen a hőmérséklet,mert sajnos ezeket nekem ma meg kell sütnöm. Innentől minden nap be van táblázva karácsonyig.
Én mézeskalács házikót csináltam tegnap. Tegnap reggel megcsináltam a tésztát és 2 órát hagytam a hűtőben pihenni. A lényeg az, mikor gyúrod a tésztát hogy ne teljesen ragadósan tedd el, hanem ha szükségesnek látod adj még hozzá lisztet. Ugyanez igaz akkor is, mikor nyújtani kezded. Annyi lisztet szórj rá és a nyújtódeszkára, hogy már ne ragadjon!Ne sajnáld tőle, mert a mézeskalács tészta sajnos ilyen aljas..:D
Remélem tudtam segíteni.
20/L
Megcsinálhatod, hogy adsz hozzá lisztet, jó sokat, csak akkor nem lesz puha, csak dísznek lesz jó, megenni nem igazán. Szóval inkább a hűtő. Ha fenn bírsz maradni sokáig, akkor pár órára azért tedd be.
Más megoldást nem tudok rá, de hátha jön valami nagyon profi, aki tud valami jó trükköt. :)
Azon meg ne lepődj meg, ha sütés után megkeményedik. Pár nap alatt vissza visszapuhul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!