Egyszerű mézeskalács recept? Minnél egyszerűbbet, de finomat és elég "szájbarágós szövegre" van szükségem :D
Az én receptem innen van:
Tegnap csináltam másodszor, nagyon finom lett. Az első próbálkozás is nagyon sikeres volt.:)) Neked is menni fog!
Még annyit tennék hozzá, hogy egy éjszakára tedd a hűtőbe, mert úgy könnyebb vele dolgozni. Én 175 fokon sütöm, kb. 5 perc. Akkor jó, ha még egy picit puha a teteje, ha túl sütöd kemény lesz az alja, meg mindene:(
75 dkg sima liszt
35 dkg porcukor
5 dkg ráma
4 db tojás
4 evőkanál méz
1 evőkanál szódabikarbóna
10 szem tört szegfűszeg
1 kávéskanál őrölt fahéj
vagy az utolsó kettő helyett:1 nagy mézeskalács fűszerkeverék
ezeket össze gyúrod,majd rövid pihentetés után (5-10 perc)kb1/2 cm vékonyra nyujtod a tésztát.kiszaggatod a formákkal,majd zsírozott sütólapra vagy tepsibe téve sütöd.egymástól kissé távolra,mert a sütés alatt megdagadnak.a sütőt elö kell melegíteni.
Díszítés:1 db tojás fehérje,12 dkg porcukor.géppel jól felvered,hogy kemény masszát kapj.
ebből sok van,én is mindig ebből a receptből csinálom.enni,fára ajándékba.
sok sikert a sütéshez.:-))))
A hozzávalók:
# 60 dkg liszt
# 1 egyész tojás
# 3 tojássárgája
# 15 dkg cukor
# 1 dl tejföl
# 2,5 dl melegített méz
# 1 púpozott evőkanál zsír
# fél csomag mézeskalács fűszerkeverék (vagy helyette: egy-egy teáskanál fahéj, szegfűszeg, gyömbér )
# 1 teáskanál szódabikarbóna
# 1 nagy narancs reszelt héja
Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Én 180 fokos sütőben sütöttem kb 7-8 percig kb.
középső rácsra tedd a tepsit
Mézeskalács:
1 kg finomliszt
3 kiskanál szódabikarbóna
1 ek. mézeskalács fűszerkeverék
30 dkg porcukor
30 dkg margarin
2,5 dl méz
3 db tojás + 1 tojás a kenéshez
A lisztet a szódabikarbónával, a porcukorral és a fűszerkeverékkel összevegyítjük. Belemorzsoljuk a margarint, majd hozzákanalazzuk a mézes, és beleütjük a tojásokat is. Addig gyúrjuk, míg közepes keménységű tésztát nem kapunk. Ellentétben a legtöbb mézestésztával, nem kell pihentetni, hanem azonal lehet kb. 3 mm vastagra jól belisztezett gyúródeszkán. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve, felvert tojással megkenve előmelegített sütőben közepes lángon 8-10 perc alatt sülnek meg.
életem első mézese lett, isteni lett. 18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!