Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egyszerű mézeskalács recept?...

Egyszerű mézeskalács recept? Minnél egyszerűbbet, de finomat és elég "szájbarágós szövegre" van szükségem :D

Figyelt kérdés
Légyszives részletesen írjátok le ,18/F vagyok karácsonyra akarok csinálni. Pl 45dkg lisztet mivel mérjem nem nagyon van mivel:D De akkor az több mint a fele egy kg-osnak. És 5en vagyunk mamámmal együtt de azért legyen bőven mert karácsonyfára is akarok rakni, meg hát ha jól sikerül ugysem egy kettő fogy el fejenként:) KÖszi
2009. dec. 20. 16:54
 1/7 anonim ***** válasza:

Az én receptem innen van:

[link]

Tegnap csináltam másodszor, nagyon finom lett. Az első próbálkozás is nagyon sikeres volt.:)) Neked is menni fog!

Még annyit tennék hozzá, hogy egy éjszakára tedd a hűtőbe, mert úgy könnyebb vele dolgozni. Én 175 fokon sütöm, kb. 5 perc. Akkor jó, ha még egy picit puha a teteje, ha túl sütöd kemény lesz az alja, meg mindene:(

2009. dec. 20. 17:09
 2/7 anonim ***** válasza:

75 dkg sima liszt

35 dkg porcukor

5 dkg ráma

4 db tojás

4 evőkanál méz

1 evőkanál szódabikarbóna

10 szem tört szegfűszeg

1 kávéskanál őrölt fahéj

vagy az utolsó kettő helyett:1 nagy mézeskalács fűszerkeverék

ezeket össze gyúrod,majd rövid pihentetés után (5-10 perc)kb1/2 cm vékonyra nyujtod a tésztát.kiszaggatod a formákkal,majd zsírozott sütólapra vagy tepsibe téve sütöd.egymástól kissé távolra,mert a sütés alatt megdagadnak.a sütőt elö kell melegíteni.

Díszítés:1 db tojás fehérje,12 dkg porcukor.géppel jól felvered,hogy kemény masszát kapj.

ebből sok van,én is mindig ebből a receptből csinálom.enni,fára ajándékba.

sok sikert a sütéshez.:-))))

2009. dec. 20. 17:29
 3/7 A kérdező kommentje:
Tűzhelybol nekünk régebbi fajta van nem tudom hogy kell rajta azt beállitani hogy pl 170fok , csak pl igy hogy takarékon , vagy mittomén. Meg melyik rácsra tegyem? asszem három van kettő biztos. HOgy nehogy leégjen nekem:D köszi a válaszokat!
2009. dec. 20. 18:49
 4/7 anonim ***** válasza:
A sütőm nekem olyan.előmelegítem,aztán mikor sütöm a sütit takarékra veszem.
2009. dec. 21. 10:57
 5/7 anonim ***** válasza:
Az lemaradt,én a középsőn szoktam sütni.bk 10-15 perc alatt megsül.ha üveges a sütő ajtó,könnyü helyzetben vagy,bekukkantasz,és meglátod,mikor jó.ha nem ,akkor jo 10 percig ne nyisd ki.
2009. dec. 21. 11:00
 6/7 anonim ***** válasza:

A hozzávalók:

# 60 dkg liszt

# 1 egyész tojás

# 3 tojássárgája

# 15 dkg cukor

# 1 dl tejföl

# 2,5 dl melegített méz

# 1 púpozott evőkanál zsír

# fél csomag mézeskalács fűszerkeverék (vagy helyette: egy-egy teáskanál fahéj, szegfűszeg, gyömbér )

# 1 teáskanál szódabikarbóna

# 1 nagy narancs reszelt héja

Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Én 180 fokos sütőben sütöttem kb 7-8 percig kb.

középső rácsra tedd a tepsit

2009. dec. 21. 13:32
 7/7 anonim ***** válasza:

Mézeskalács:

1 kg finomliszt

3 kiskanál szódabikarbóna

1 ek. mézeskalács fűszerkeverék

30 dkg porcukor

30 dkg margarin

2,5 dl méz

3 db tojás + 1 tojás a kenéshez

A lisztet a szódabikarbónával, a porcukorral és a fűszerkeverékkel összevegyítjük. Belemorzsoljuk a margarint, majd hozzákanalazzuk a mézes, és beleütjük a tojásokat is. Addig gyúrjuk, míg közepes keménységű tésztát nem kapunk. Ellentétben a legtöbb mézestésztával, nem kell pihentetni, hanem azonal lehet kb. 3 mm vastagra jól belisztezett gyúródeszkán. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve, felvert tojással megkenve előmelegített sütőben közepes lángon 8-10 perc alatt sülnek meg.

életem első mézese lett, isteni lett. 18/L

2009. dec. 22. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!