Zsúrtorta? Segítenél?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ha van 22cm-es átmérőjű kapcsos torta formád, akkor abba kellene megsütni a lapot. Ahány tojást versz fel, annyiszor 4 dkg kristálycukor és annyiszor 4 dkg liszt szükséges hozzá.
Pl.: 4 tojás - 16dkg cukor - habosra vered, majd apránként belerakod a 16dkg liszttel elkevert sütőport. Szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsiben kisütöd - tűpróbáig. kb. 5 cm-es lap lesz belőle, így kettőt kell sütnöd (mindkettőt kettévágod és megtöltöd krémmel.
Én a következő krémet szoktam a tortákhoz használni:
1 ráma margarint kikeverek 25 dkg porcukorral és egy vaníliás cukorral.
1 csomag vaníliás pudingport (lehet tejszín ízű is, azzal még finomabb) 3 dl tejjel főzött krémmé főzöm, majd ha kihűlt, akkor összekeverem a vajas krémmel és megtöltöm a tortát.
Ha más krémet szeretnél hozzá, akkor lehet még túrós krém:
25 dkg margarin 25 dkg túróval elkeverve.
Joghurtos krém:
2 kisdobozos natúr joghurtot ízlés szerint kristálycukorral elkeverek. Megfőzöm egy tasak étkezési zselatinnal. 3 dl tejszínt habbá verek és összeforgatom a kihűlt zselatinos masszával. (gyümölcsdarabokat is szórhatsz bele.
Sok sikert!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!