Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tanácsra lenne szükségem?...

Tanácsra lenne szükségem? Bármit főzök a párom kivétel nélkül egyből nyúl a fűszerekért mielőtt enni kezdene, és nagyon durván túlfűszerez mindent ami nem feltétlenül egészséges dolog. Például: tarkabors 20 tekerésnyi egy tálba...

Figyelt kérdés
Mit tudnék csinálni hogy csökkentse ezeket az adatokat? Természetesen nem baj hogy ízesíti magának külön, de amit ő csinál az nagyon durva. Indokolatlanul sokat használ mindenből, nem is érezni az étel eredeti ízét és féltem őt mi lesz ha később baj lesz ebből.

ma 12:36
 1/8 anonim válasza:
100%
Na én ugyanilyen voltam. Még meg sem kóstoltam a levest mondjuk, már nyomtam bele a temérdek mennyiségű borsot. Én tulajdonképpen akkor szoktam erről le amikor kiderült, hogy IBS-em van. De addig nekem is lehetett mondani bármit, én úgy szerettem.
ma 12:55
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Dohányzik esetleg? Annak oka van, ha ennyire túlzásba viszi a fűszerezést.
ma 12:56
 3/8 anonim ***** válasza:
70%

Csúnyán hangzik, de értsd jól. Semmi közöd hozzà. Felnőtt férfiről van szó, tudja, hogy amit csinál mivel járhat. Ennek ellenére is megteszi, ha bekövetkezik a baj elfogadja.

Én sokkal jobb kérdéseket tennék fel a helyedben, amik önreflexióra buzdítanak.

-mit társítok a túl fűszerezéshez?

-miből adódik ez a félelmem?

-milyen negatív élményeim vannak túl fűszeres ételekkel?

-mitől félek ennek kapcsán? Ha bekövetkezne mit tudnék csinálni?

-miért akarom a páromnak "megtiltani", hogy ezt tegye? Milyen belső sémák alapján féltem őt ennyire?

-mit vagy kit idéz fel bennem ez a helyzet?

-a félelmeim ellenére milyen kompromisszumot tudnék vele kötni, hogy ne érezze magát korlátozva, de bennem se jelenjen meg az aggódás?

+1 ötlet, vegyél minőségi fűszereket. Nekem is volt itthon olyan konyha sóm, ami irreálisan soknak érződött mikor használtam, de íze/ereje alig volt. Mikor minőségi sóra váltottam alig kellett belőle valamennyi és sokkal jobb íze lett. Lehet ez is megoldaná a problémát.

ma 12:56
 4/8 anonim ***** válasza:
54%
Cseréld ki az őrlőben Reaper chilire...nem fog sokat enni. Félig viccelek, de ez butaság, kinyírja a gyomrát hosszabb távon, de felnőtt ízlését nem könnyű megváltoztatni. Próbáld helyettesíteni több, kevésbé ártalmas fűszerrel, borsikafű stb. és mutasd meg, hogy néz ki a gyomorfekély képen, ha van jófej orvosotok, kérd meg segítsen.
ma 13:01
 5/8 anonim ***** válasza:
8%
Majd kap egy hasnyálmirigy gyulladást és akkor majd visszafogja magát teljesen.
ma 13:01
 6/8 anonim ***** válasza:
71%
az ő adagját ugy fűszerezi ahogy ő akkarja .
ma 13:27
 7/8 anonim ***** válasza:
77%
Ehhez szokott hozzá, ez ízlik neki. Az ő dolga. Gondolom nem óvodáskorú már, hogy ne tudja mi mivel jár.
ma 14:13
 8/8 anonim ***** válasza:
52%
Ez nem olyan mint a só, nyugi.
ma 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!