Muffint lehet készíteni napraforgóolaj helyett olívaolajjal? Vagy más egészségesebb összetevővel?
Nem maga az olaj egészségtelen, hanem a mennyiség, amiben fogyasztod. Minden káros, ha túlzásba viszed, a répa is.
Keress olyan receptet, amiben nincs olaj, van olyan is rengeteg. Vagy tedd bele a sütibe és szard le, ha nem vagy rá allergiás, nem halsz bele (ha az jobb a lelkednek, fuss egy körrel többet, hogy ledolgozd, vagy sétálj két-három megállónyit hazáig). Esetleg kevesebbet tegyél, de akkor kompenzálni kell valamivel, különben száraz lesz és az állaga sem lesz jó. Biztosan vannak erre is megoldások, több folyadék vagy tojás formájában. Lehet elbaltázol 1-3-5-10 adagot, mire kitalálod, hogy lesz az ideális, de ennek ez az ára. Olyan rossz ritkán lesz egy muffin, hogy ne fogyjon el, úgyhogy csak bátran.
#2 nem igaz. A kókuszolaj telített zsír. Arra van a legkvesbe szuksege a szervezetnek. Jobban jar a napraforgo olajjal.
Egeszsegesebb pedig lehet pl napraforgoolajjal (az oliva minden jotekony hatasat elveszti jokezelessel, tok felesleges sutibe tenni) de kaloriaban ugyanannyi tehat hizni ugyanannyira fog az ember
Engem is megrémítenek ezek a receptek, hogy 1 pohár olaj egy sütibe... pedig nem vagok egy fitnesznáci, de azért ez akkor is túlzás.
Kedves kérdező, én azt szoktam csinélni, hogy az olaj harmadát, negyedét teszem bele, (fél deci, mondjuk), a többi helyett pedig egy almát megpucolok, felkockázom, nagyon kevés vízben puhára főzöm, és a maradék olajmennyiséget (mondjuk az 1,5 decit) ugyanannyi almapürével pótolom ki. Teljesen jó lesz úgy is nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!