Az olívaolaj akkor is egészségesebb mint a napraforgó olaj ha sütésre használom?
Figyelt kérdés
Van egy rakás házi készítésű olívaolajam Olaszországból, de nem vágom, hogy sütés/főzés esetén is jobb opció? Pl rántottánál is azt használom.ápr. 21. 22:32
1/6 anonim válasza:
Attol dugg milyen. De a hidegen sajtolttal kifekezettten nen javaoslt fozni
3/6 anonim válasza:
Olívaolaj nem jó sutésre mert a magas hőfokot nem bírja.
Talán főzni jó de nyilván egészségesebb mint a napraforgó.
4/6 anonim válasza:
Nem csak egyféle olívaolaj van. Bő olajban való sütésre nem célszerű használni. De más olajok helyett használható. Az extra szűz füstpontja 165 fok körül van, a nem extra szűzé 240 fok. E fölött már ég.
Ezekre figyelve egy picit egészségesebb, mint mondjuk a napraforgóolaj.
De karakteres ízük van, ami elviheti a készülő étel ízvilágát is.
5/6 anonim válasza:
Egyébként nem démontól eredő az étolaj. Én diétám alatt kókuszzsírt használtam és pont az időszakban lefogytam, de azóta nem okoz gondot az étolaj. Azért szoktam rá vissza, mert a kókuszzsír botrányosan gyorsan tönkremegy és nem éri meg.
35/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!