Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Melyik az egészségesebb: 300...

Melyik az egészségesebb: 300 gram sima sós chips napraforgóolajban sütve (mint a Lays vagy az Olw), vagy ugyanennyi Haribo gumimaci?

Figyelt kérdés

2018. okt. 13. 10:40
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Egyik sem jó. Nem is tudom mit keres a fogyókúra rovatban ez a kérdés.
2018. okt. 13. 11:53
 2/7 anonim ***** válasza:
94%

Hát egészségesnek egyiket sem nevezném, viszont EGY ilyen bezabálástól sem fog történni semmi. Ha rendszeresen csinálod, akkor meg teljesen mindegy, mind a kettő szemét "kaja".

De nézzünk konkrét adatokat:

Gyümölcsízű gumicukor.

Átlagos tápérték 100 g termékben:

Energia: 1459 kJ (343 Kcal)

Zsír: <0,5 g ebből telített: 0,1 g

Szénhidrát: 77 g ebből cukrok: 46 g

Fehérje: 6,9 g

Só: 0,07 g

Lay’s burgonyachips sós.

Átlagos tápérték 100 g termékben:

Energia: 2192 kJ (526 Kcal)

Zsír: 32 g ebből telített: 10 g

Szénhidrát: 52 g ebből cukrok: 3,4 g

Fehérje: 5,9 g

Só: 1,4 g

A számok alapján a chips lenne az egészségtelenebb, viszont a gumicukor szerintem százszor undorítóbb. Pont olvastam nemrég egy cikket arról, hogy milyen helyekről szerzik be a zselatint hozzá, hát kösz nem.

+ A gumicukor a fogaidat is elrohasztja, a chips egy kicsit kevésbé.

Mindenesetre aki csak egy kicsit is egészségesen próbál élni, az nem töm be sem 300 g chipset, sem 300 g gumicukrot.

2018. okt. 13. 12:35
 3/7 anonim ***** válasza:
51%
Egyik jobb, mint a másik, mármint ha hízókúrára kell!
2018. okt. 13. 12:37
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, de valójában az érdekelné, hogy melyik rosszabb a szervezetnek: a napraforgóolaj, krumpli illetve az ezekhez adott különböző ízesítő- és tartósítószerek, vagy pedig a zselatin, egyszerű cukrok és az ezekhez adott adalékszerek. Mindezek általánosságban, elvégre mindegyik márkának más az összetétele, ha nem is nagyon, legalább egy kicsit biztosan.
2018. okt. 14. 09:40
 5/7 A kérdező kommentje:
*érdekelne
2018. okt. 14. 09:40
 6/7 A kérdező kommentje:
Egyébként a kérdés az ételek, italok kategóriában, az élelmiszerek alatt van kiírva, a fogyókúrához semmi köze 1-es válaszoló.
2018. okt. 14. 09:43
 7/7 anonim ***** válasza:

A gumicukiban ugyan sok a cukor, de a chipsben ott a keményítő, úgyhogy a cukor részét most vegyük egyenlőnek.

A chipsnél ott a magas hőfokon sütés, meg az olajban sütés. Egyesek szerint ezalatt rákkeltő anyagok keletkezhetnek benne. Ez mondjuk elég sok más kajára is igaz.

Meg szintén a chips ellen szól a rengeteg sóbevitel (emelheti a vérnyomást).

Valakinek a gyomra esetleg nem bírja a sok fűszert.

Azért egyszer-egyszer ha valaki ilyet eszik, nagyon kétlem, hogy akár meghízna, megnőne a vérnyomása, akár rákos lenne vagy cukorbeteg vagy akármi. Én se vetem meg az efféle dolgokat, de nem is rajtuk élek, és teljesen egészséges vagyok.

Szerintem mértékletességgel bármit lehet enni (most abból indulunk ki, hogy semmi alalpbetegség, pl cukorbaj nincs).

2018. okt. 14. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!